SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande


Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens båda herrlag spelar säsongen 2023 i division 6. Damlaget spelar i division 4.

Under 2022 firade vi att föreningen fyllde 100 år!
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se
 
Följs oss på Facebook, Instagram och Tiktok
 
Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?
 
Föreslå personer till nästa års styrelse i Stattena IF
2023-09-22 09:30

I början av nästa år hålls som vanligt årsmöte i Stattena IF och det ska väljas en styrelse för 2024.

Valberedningen har i uppgift att sätta samman ett förslag till styrelse som presenteras inför årsmötet.

Vi hoppas att många i dagens styrelse vill sitta kvar. Men har ni förslag på lämpliga personer som ni vill föreslå, skriv till: martinalaliy85@gmail.com.

De som ska sitta i styrelsen representerar hela föreningen, inte enskilda lag.

De som ska sitta i styrelsen ska vara beredda att ha ett särskilt ansvarsområde och arbeta för att förverkliga de beslut klubben och styrelsen vill se genomförda.

Stattena IF arbetar för att bli det naturliga valet för ungdomar som vill spela fotboll i ett stort område runt Olympiafältet.

I det arbetet har Stattena IF framgångar. Föreningen kan idag erbjuda fotboll från 4 år upp till seniornivå på både pojk- och flicksidan. Många nya ledare har anslutit och vi planerar för olika utbildningar för både gamla och nya ledare.

Valberedarna

Flickor – börja spela fotboll i Stattena IF!
2023-08-18 08:00
Flickor – börja spela fotboll i Stattena IF!
 
Intresseanmälan!
 
Sedan några veckor undersöker vi intresset bland flickor i flera åldersgrupper.
 
Vi har en knattegrupp för flickor och pojkar (födda 2017-2019) som startar söndagen den 3 september kl 10-11 med ett uppstartsmöte i klubbstugan (Mejerigatan 1B).
 
Vi kallar intresserade flickor födda 2012-2016 och deras föräldrar till informationsmöte torsdagen den 7 september kl 17.30 i klubbstugan. Därefter träning mellan kl 18-19.30.
 
Anmäl ert intresse via länken. Vid frågor kontakta kansli@stattenaif.se.
Nystartsmöte för JUNIORERNA
2023-07-26 11:44

 

Torsdagen den 3 augusti kl 17.30 vill vi att alla juniorspelare (2004-2006) kommer till klubbstugan. Också du som är intresserad av att spela i vårt juniorlag är välkommen.

På mötet presenterar vi planerna för hösten och för 2024. Här ingår självklart tränarfrågan och ett nytt ansikte kommer att dyka upp.

Spelar du i laget – svara på kallelsen som har gått ut.

Spelar du inte redan i laget eller vill börja igen – anmäl att du kommer på mötet: kansli@stattenaif.se

Stattena IF

Stattenas hedersordförande Kjell-Arne Welin har lämnat oss
2023-07-14 07:24

I förra veckan avled Stattenas IF:s hedersordförande Kjell-Arne Welin 80 år gammal. Under flera årtionden hade han under olika perioder tunga poster som ordförande, sekreterare och kassör i Stattena IF. Han utsågs senare till hedersordförande, något han också var för stadens Idrottsmuseum.

Kjell-Arne Welin hade också ett stort engagemang i sällskapet Länkarna och 2016 fick han Helsingborgsmedaljen för sin gärning som föreningsmänniska.

 

För drygt tio år sedan var han drivande när Stattenas IF till föreningens 90-årsjubileum gav ut boken En Saga om Stattena 1922-2012.

I boken tecknar en annan Stattena-legendar, Rolf Olandersson, bilden av Kjell-Arne Welin. Han beskriver en nästan 40-årig ledargärning präglat av ett visionärt tänk. Detta samtidigt som Kjell-Arne Welin också var en slitvarg som bland annat arbetade hårt för att förverkliga tillkomsten av vår klubbstuga, lade ner ett stort arbete på damfotbollens etablering och på den tidigare stora bingoverksamheten, för att bara nämna en del av det han fick gjort i vår förening.

 

Själv tyckte Kjell-Arne Welin att damfotbollens framväxt i Stattena på 1970-talet var det roligaste han fått vara med om. I jubileumsboken citeras han: ”Att få vara med om att bygga något nytt tillsammans med ett gäng fantastiska idrottstjejer och ledare är ett oförglömligt minne.”

Rolf Olandersson säger att Kjell-Arne Welin hade ett mycket stort engagemang och alltid stod på de svagas sida. Och att han kallade sig själv för ”folkrörelsemänniska”.

 

Kjell-Arne Welin växte upp på Södertäljegatan på Husensjö och kom in i fotbollen genom Kullavägens BK. Senare var han med och bildade Eneborgs IF, innan han i början av 1970-talet kom till Stattena IF. För många helsingborgare är Kjell-Arne Welin känd som arbetsförmedlare, men också som politiker. Han representerade Folkpartiet (dagens Liberalerna) i såväl kommunfullmäktige som Sveriges riksdag.

 

På senare år trappade han ner sitt engagemang, men fortsatte arbeta för Länkarna och syntes ibland på Idrottsmuseet, till vilket han hade nära från bostaden som låg mittemot Arenan. Han dök då och då också upp och tittade på en och annan av Stattenas matcher.

Kjell-Arne Welin avled efter en tids sjukdom och våra tankar går till hans familj.

 

Stattena IF

Inskrivningar av knattar – pojkar och flickor – är på gång!
2023-04-09 09:50

Inskrivningar av knattar – pojkar och flickor – är på gång!

 

Men först möte!

 

Informationsmöte för knattar

Pojkar/flickor födda. 2014-2018 hälsas varmt välkomna. Träningarna kommer att bedrivas på Olympiafältet.

 

 

När: Söndagen den 30 april kl 10-11.

Var: Stattena IF:s klubbstuga (Mejerigatan 1B)

 

Anmälan: https://www.stattenaif.se/form/?ID=402999

Vi behöver föräldraledare för att driva gruppen.

 

Varmt välkomna!

 

Vid frågor innan inskrivning, kontaktakansli@stattenaif.se

Nyheter från våra lag