Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens båda representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2021 i division 6. Damlaget spelar i division 4.
Under året firar vi att föreningens dam- och flicksektion fyller 50 år!
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Sommarens fotbollsskola 2021
2021-05-13 08:00

I sommar kommer Stattena IF återigen att arrangera en fotbollskola i slutet  av juni.
Fotbollsskolan är kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 8-12 år. I år delar vi in fotbollsskolan i två stycken träningspass. För tjejer på förmiddagen och killar på eftermiddagen. Alla spelare erbjuds frukt under dagarna. Fotbollsskolan är öppen för ALLA barn. Platsen är vid Stattenas klubbstuga uppe på Olympiaområdet. Fotbollsskolan har sin grund i att fotboll ska vara kul och det ska märkas både på och vid sidan av planen.

Tänk på att antalet platser är begränsat och ingen är garanterad tills ni har fått en bekräftelse. Vi förbehåller oss rätten att säga nej om fotbollsskolan är fulltecknad.

Allmän info
Kostnad: Gratis
Ålder: 8-12 år
Datum: 28 juni- 2 juli
Tid: Tjejer: 9:30-12:00, Killar: 13-15:30

Vid frågor kontakta kansliet

kansli@stattenaif.se

OBS! Stattena IF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om läget skulle ändras kan det bli aktuellt att ställa in fotbollsskolan.
KLUBBSHOPEN ÖPPNAR 10 MAJ
2021-05-04 17:30

Nu är det äntligen dags! Stattena IF:s klubbshop öppnar måndagen den 10 maj klockan 16-17. Därefter kommer shopen att ha öppet på måndagar och torsdagar klockan 16-17, samt vid andra tider som tränare och kansli kommer överens om.

Också du som förälder kan boka in en annan tid via kansli@stattenaif.se.

Sortimentet byggs ut efterhand och de första veckorna erbjuds vita shorts, blåa strumpor, träningsställsbyxor, mössor, vattenflaskor och kepsar.

Om några veckor kommer en ny långärmad träningströja, t-shirt och vindjacka.

Du förskottsbetalar med swish. Inga kontanter.

OBS: Vid match håller föreningen med tröja, men varje spelare står själv för vita shorts och blåa strumpor.

PRO Fotbollsskola
2021-04-06 21:34

Vecka 25 kommer PRO fotbollsskola till olympiafältet  i Helsingborg, Det är en professionell fotbollsskola som inriktar sig på dig som är född 2006-2011.

Bokningssystemet är redan öppet, vill du säkra din plats redan nu så går du in på prodefending.se  och klickar dig sedan vidare.

Vi kommer också att ha vår egen kostnadsfria fotbollsskola precis som tidigare år. Mer information om den kommer senare.

Just nu söker Stattena IF fler spelare till vissa lag
2021-01-24 11:00

Killar född 2008-2006

Tjejer födda 2009-2006

Killarna tränar måndagar, onsdagar och fredagar kl 18-19.30 på plan 10.

Tjejerna tränar tisdagar och torsdagar kl 18-19.30 på plan 10.

Till våren planeras seriespel och både killar och tjejer har en stabil grupp tränare och en god stämning.

Är du intresserad kontakta kansli@stattenaif.se

Stattena IF är en klassisk Helsingborgsförening som nästa år firar 100 år – flick- och damsektionen firar redan i år 50 år. Tidigare allsvensk förening på både herr- och damsidan. Idag en breddförening som välkomnar alla!

Vi söker också fler ledare. Vill du engagera dig som tränare eller lagförälder – ta kontakt med kansliet: kansli@stattenaif.se

Varmt välkommen!

Klart att du vill vara riktigt snygg i vinter!
2021-01-23 12:21

Nu finns den att köpa! Mössan med Stattena IF:s klubbmärke.

Mejla en beställning till kansli@stattenaif.se. Mössan kostar 80 kronor och finns i storlekarna vuxen och 11-15 år. Ska den skickas tillkommer porto. Den går också att köpa på klubbstugan (ta kontakt med kansliet).

F13-11, 06/05 00:32
F15/14 , 01/05 18:31