Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens båda herrlag spelar säsongen 2023 i division 6. Damlaget spelar i division 4.

Under 2022 firade vi att föreningen fyllde 100 år!
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se

Följs oss på Facebook, Instagram och Tiktok

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Sponsra Stattena IF – därför ska du stödja vår förening!
2022-11-05 14:45
Här fostrar vi goda samhällsmedborgare!

Stadens enda integrerade fotbollsförening!

Stattena IF är en starkt växande förening på Olympiafältet. Vi är en av Helsingborgs klassiska fotbollsföreningar som spelat allsvenskt på både herr- och damsidan. Men som idag framför allt är en klubb där spelarna inte alltid bor i stadsdelar som ligger på solsidan.

Vi vill påstå att vi är stadens enda integrerade fotbollsförening. Här gör din sponsring skillnad. Pengarna stärker verksamheten kring lagen med matchställ, bollar, målvaktshandskar, driften av klubbstugan och annan utrustning. Samtidigt driver vi sedan i fjol en satsning där spelarna får en träningsjacka. Ett mycket populärt inslag inte minst i familjer där träningskläder kan vara en tung kostnad. Spelarna använder den ofta både på träningen och på fritiden.

Vår motprestation kan ligga i det viktiga arbete vi gör bland ungdomarna, eller i något annat vi kommer överens om. Exponering i våra sociala medier är en självklarhet.

För oss är det viktiga att vi stärker det arbete som gör skillnad på riktigt. Som skapar förutsättningar för ett Helsingborg som håller samman och ger möjligheter för unga i alla delar av staden.

Vårt mål är att alla ska få spela fotboll. Men i ett längre perspektiv vill vi också fostra goda samhällsmedborgare som ser möjligheter till ett gott liv i staden. Din satsning kan bidra till att främja en positiv utveckling.

Vi hoppas på en fortsatt kontakt: Kansli@stattenaif.se

De har hittills valt att sponsra Stattena IF:

Magnolia – sponsrar vår damsatsning.

Öresundskraft – sponsrar våra ungdomar.

Stiftelsen Dunross – sponsrar våra ungdomar.

Byggmästar´n i Skåne – sponsrar våra ungdomar.

Storbildsbolaget – sponsrar oss med marknadsföringsmaterial.

Du är välkommen till Stattena IF pojklag födda 2011
2022-10-09 18:00

Är du kille och sugen på fotboll?

Då är du välkommen till Stattena IF nystartat lag för pojkar födda 2011.

Vi tränar tisdagar och torsdagar kl 18:30-20:00 på Kubikskolan (inomhus)

Kontakt:

kansli@stattenaif.se

Anmäl ditt barn:

Välkomna!

Stattenas ungdomsverksamhet växer – nu behöver vi fler ledare!
2022-08-30 20:00

De senaste veckorna har Stattena startat tre nya lag och en knattegrupp. Ytterligare ett lag är på gång och övriga grupper växer. Vi behöver därför förstärka med fler ledare till lagen.

Är du intresserad?

Kontakta: kansli@stattenaif.se

Kom med i Stattena IF:s yngsta flicklag!
2022-08-08 13:26

Är du tjej och sugen på fotboll?

Då är du välkommen till Stattena IF flicklag för tjejer födda 2013-2016.

Vi tränar tisdagar och torsdagar kl 18-19.

På tisdagar på Olympiafältets plan 10 (läktaren) och på torsdagar på plan 8 (vid klubbstugan).

Kontakt: kansli@stattenaif.se

Välkomna!

Stattena IF 100 år – välkomna på föreningsdag lördagen den 23 juli
2022-07-04 09:53

Stattena IF 100 år – välkomna på föreningsdag lördagen den 23 juli
–       Unik förening som är duktig på integration!
–       Stolt historia på både herr- och damsidan!

Helsingborgs stoltaste fotbollsförening Stattena IF firar 2022 sitt 100-jubileum!
Stattena IF är idag föreningen för alla i stadsdelarna runt Olympiafältet som vill spela fotboll på breddnivå eller som seriös satsning för att nå långt som fotbollsspelare.
Stattena IF är föreningen som står för integration. Vi välkomnar och erbjuder fotboll för ungdomar från olika samhällsklasser och stadsdelar. Något vi i praktiken är ensamma om och som vi är bra på.
Vi är också en av mycket få fotbollsklubbar i landet som spelat allsvenskt på både herr- och damsidan. Vår största framgång var när damlaget blev inofficiella Europamästare för klubblag 1980.

Lördagen den 23 juli uppmärksammar vi Stattena IF:s 100 årsdag. Vi gör det genom ett aktivitetsbaserat program för medlemmar och vänner till föreningen.
Vi startar kl 11 med mingel för att vid 12-tiden dela ut stipendier till duktiga ungdomsspelare. Det blir också förtäring, tävlingar, fotbollsspel och lekar.
Under dagen finns vår ordförande och herrtränare Michael Ekstrand på plats. Han kan berätta om föreningen både ur ett historiskt perspektiv och vad föreningen betyder i Helsingborg idag. På plats finns också ledamöter från styrelsen och spelare i dam- och herrlag samt ungdomslag som kan berätta om vår unika förening.

Media är hjärtligt välkomna den 23 juli. Meddela gärna ert intresse genom att mejla kansli@stattenaif.se.

F2012-2013, 13/10 21:54
F2010-2011, 13/10 21:43