Om klubben
Föreningen bildades år 1922. Redan fem år efter skapandet spelade Stattena i Allsvenskan i fotboll under säsongerna 1927/1928 och 1929/1930. På herrsidan har föreningen genom tiderna fostrat flera kända spelare, bland annat Knut Kroon, Bengt Salomonsson, Lars Granström och Anders Linderoth. Dock spelar klubbens herrlag numera i Division 7.

Klubbens damlag i fotboll bildades 1971 och lyckades även där ta sig upp i högsta serien efter endast fem år. Laget blev dessutom inofficiella Europamästare för klubblag 1980. På senare tid har laget spelat i Allsvenskan 2003, 2004 och 2009. Damerna spelar 2013 i div 1 Södra Götaland, efter degradering från Söderettan 2010. 2014 spelade man i div. 1 Västra Götaland och i sista matchen stod ett avgörande för att stanna kvar i div. 1, och man vann matchen och är kvalificerade för kommande säsong 2015.

Föreningen är medlem av Helsingborgs Fotbollsklubbars Allians, har cirka 300 medlemmar och består, förutom Dam A- och U-lag, Herr A samt 12 st ungdomslag, indelade på fem flicklag och sju pojklag. Man samarbetar också med Filbornaskolan med en fyraårig gymnasieutbildning för att ge elitsatsande damspelare möjlighet att kombinera skola med fotboll.

Caroline Seger som för tillfället spelar i Paris Saint-Germain FC är en spelare som kom som 16 åring till Stattenas damtrupp. Vi är stolta och tycker det är roligt att det går så bra för henne nu. Maja Krantz är en annan Stattenaspelare som har spelat i Stattena och nu är aktiv i Linköpings FC. Vi är även klubben som fostrat en av Sveriges bästa målvakter, Zecira Musovic som till vardags spelar i FC Rosengård. 2015 blev Zecira även utvald till en av världens tio bästa målvakter (enligt IFFHS).