Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med 19 lag allt ifrån barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2018 i Dam division 2, Södra Götaland medan herrarna spelar i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliets öppettider vecka 20, 14-20 maj:
Måndag 8.30-16.30
Tisdag 8.30-16.30
Onsdag 8.30-16.30
Torsdag 8.30-16.30
Fredag 8.30-16.3

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Lyckad foto- och städdag
2018-04-23 09:38
Stor uppslutning på Mejerigatan när vi hade vår kombinerade städ- och lagfotodag. Knattar och ungdomar överallt - fotoblixtar och grillade burgare i mängder.

Stort, stort tack till alla föräldrar som ställde upp med arbetsinsats, till alla som gladeligen betalade överpris för burgarna - varje krona går till verksamheten - och till alla ungdomar som plockade skräp runt Olympiafältet.
En speciell tack till styrelseledamöterna som bemannade kiosk och grill under stora delar av dagen - och till Frida, Olof och Ida som hjälpte till överallt hela dagen.
Stora skobytardagen!
2018-04-19 15:10

Barn växer – men det gör inte fotbollsskor. Därför har vi under söndagens lagfotografering/städdag ett skobytarbord, där du kan lämna in ett par begagnade – och ta med ett annat (större) par hem. Helt gratis.

Har du inga skor att lämna in betalar du 50:- för att ta ett par.

Har ni drivor av gamla, små fotbollsskor hemma? Ta med på söndag – och ge dem ett nytt liv runt andra fötter. Hjälp oss att hjälpa varandra.

Vid skobytarbordet finns även begagnade träningskläder – lämna gärna in (Stattena)kläder som har blivit för små.

Till försäljning finns den oumbärliga supportertröjan – låt sidlinjen bli en blå vägg! – samt jubileumsboken från 2012: En Stattenasaga.

I kiosken finns frukt, dricka och burgare (även veganska och glutenfria): grillen startar vi redan kl 9

Vi ses på söndag!

PS: Importerade och andra burkar/pantflaskor hemma? Ta gärna med till klubben!

Tanka för Stattena
2018-03-28 09:35

Circle K har anslutit sig till Sponsorhuset för att stödja Stattena IF. Befintliga företagskunder till Circle K byter enkelt till detta avtal och nya företagskunder är mer än välkomna att ansöka. (Klicka på länkarna för att få/ändra avtal). Gäller enbart företagskunder.

Stattena IF får 25 öre per tankad liter diesel

Stattena IF får 15 öre per tankad liter bensin.

Nya styrelsen
2018-03-20 14:32
Stattenas nya ordförande Victor Bärring. (Foto: Mats Roslund, HD.)
På förra tisdagens årsmöte avtackades Mårten Sommelius som ordförande för Stattena IF. Mårten kommer att fortsätta härja i och kring klubben, inte minst som tränare för F02, P05 och F09/10.

2017 blev ett år med mycket fokus på ekonomin - och mycket glädjande kan vi konstatera att föreningen nu äntligen är helt skuldfri. Det ger nya krafter och mycket att se fram emot i 2018.
 Sportsligt var det mer blandat: en sorglig upplösning på seriespelet resulterade i nedflyttning för damlaget - men å andra sidan tog herrlaget steget upp i 6:an och skapade därmed plats för vårt u-lag, numera Stattena Akademi, att börja spela i division 7. På ungdomssidan var det längesedan det var såhär många ungdomslag i seriespel - något som dock verkar överträffas redan i år.

Som ny ordförande valdes Victor Bärring som redan har suttit tre år i styrelsen - och kanske främst är känd för sitt engagemang i klubbens u-lag. Victor kommer att prioritera att våra ledare och aktiva får bästa möjliga förutsättningar för att bedriva fotbollsverksamhet.

I styrelsen sitter dessutom Mohamad "Mido" Gebi, Maria Ström-Søeberg (kassör), Anna Bengtsson, Nihad Hucic, Charlotte Extergren och Benny Gustafsson.

Alla är välkomna att kontakta vår nya styrelse - antingen genom kansliet (kansli@stattenaif.se) eller direkt: styrelse@stattenaif.se. Utöver ny styrelse har vi även en ny anställd administratör i föreningen, Peter Ström-Søeberg, som aktivt kommer arbeta med trivsamheten i vår klubbstuga och en mängd annat spännande.

Från styrelsens sida vill vi generellt bli synliga för er medlemmar – och för att det ska bli möjligt hoppas vi att ni kommer på de aktiviteter som arrangeras under året. Utöver det kommer vi i styrelsen aktivt synas i samband med matcher och träningar. När vi träffas berättar vi gärna om vad som är på gång i föreningen – så var inte rädda för att ta kontakt med oss för att ställa frågor.

Med vänliga hälsningar från styrelsen och administratör Peter!
Glöm nu inte att betala!
2018-03-20 12:48
Medlems- och träningsavgifter är den ekonomiska grunden för Stattena IF. Alla betalar - styrelse, ledare, tränare, spelare och stödmedlemmar - för att vi tillsammans ska bygga föreningen.

Att jaga medlemmar som inte betalar i tid kostar tid och pengar som vi hellre använder på annat - till gagn för fler. Så. Kolla mejl och samvete.