Stattena IF - Vi gör fotboll roligt!
Bakgrund:
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922. Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan. Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 12 lag allt ifrån barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2015 i Dam division 1 medan herrarna spelar i division sju. Vi huserar på Olympiaområdet där vi också har egna lokaler med kansli och kontor.
Idag startar tredje veckans fotbollsskola.
2015-06-29 07:00
Idag startar årets tredje och sista veckan för fotbollsskola, denna fotbollsskola som är grattis, tack vare våra samarbetspartner.

Totalt anmälda barn är i skrivande stund är 140 st.

Mat och fika ingår varje vecka.

/Admin
Stattena IF önskar alla..
2015-06-18 22:48
EN GLAD MIDSOMMAR!

Förlust i derbyt.
2015-06-14 00:28
Stattena IF inkasserade sin första förlust i serien i prestigemötet mot nykomlingen Hittarps IK.
Segersiffrorna för Hittarp skrevs till 3-1(2-0).

Stattena med mycket boll i matchen och bra tempo, i första och i andra delen, i tredjedelen saknas något, en som kan göra det där oväntade.

Hittarp var bra pålästa om Stattena strategi. Och så har dom Mell Karlsson, en riktig tanks där framme. Orädd, och bra understöd av sina lagkompisar.

Stattena gör bäst i att glömma matchen snabbt, och laddar om för nästa derby borta på torsdag 18 juni kl 19:00 mot Eskilsminne IF DIF på Västergårds IP.

Målgörare Stattena: Josefine Norstedt 1
Hittarp: Mell Karlsson 2, Lina Larsson 1

Varning Stattena: Clara Scotte

Bara X borta!
2015-06-10 15:17
Stattena IF tog inte chansen att vinna borta mot Karlskrona FF.
Matchen slutade 2-2 (1-2).

Enligt rapport så trodde nog laget redan efter 15 minuter att matchen var avgjort.

Men skam det som ger sig. KFF reducera ganska omg. till 1-2 som även var halvtids resultat.

Andra halvlek har Stattena 4 möjligheter att punktera matchen, men skotten tar i ribban.

I den 87:e minuten kvitterar KFF till 2-2, som även skulle bli slutresultatet.

Mål Stattena : 0-1 3min Josefine Norstedt
                    0-2 14 min Jasmine Hansen

/Admin
Stattena IF Dam, tillfälliga serieledare?
2015-06-04 14:43
Stattena IF fortsätter att skörda framgångar i serien. Detta var den åttonde matchen och fortfarande obesegrade.

Man möter IFÖ/Bromölla, ett lag som inte förtjänar att ligga där man ligger. Laget är bättre än vad tabellen säger.

Men Stattena gör nog sin sämsta match för säsongen, trots det vinner man hemma på Olympia med 3-1(1-0)

Josefine Norstedt gör 1-0 kyligt och lobbar in bollen i den 38:e min från 25 meter, typ "Snyggt". Där efter är det Bromölla som tar över lite och det känns inte tryggt med ledningen. 1-0 i halvtid.

Andra halvlek fortsätter Bromölla trycka på, och Jennifer Andersson fick vara räddande ängel med en boll i ansiktet, annars hade det varit kvitterat. Men kvitteringen lät sig komma i anfallet efter. Detta efter mycket folk i straffområdet, och 1-1 på tavlan, detta i den 60:e min.

Detta kändes inte bra. Men som så många andra matcher och med detta goo i laget lät man sig inte nedslås av detta, utan man taggade igång en offensiv som skulle ändra hela matchen. Emma Unkuri gör ett välkommet återbesök efter sin skada. Hon gör 2-1 i den 64:e min och 3-1 i den 75:e min, efter bra förarbete av Jasmine Hansen och Merima Alibasic.
Jasmine "Duracellkaninen" Hansen som löper oförtröttligt i hela matchen, hade möjlighet att punktera matchen, med sina friläge. Men "Jasse" spar sig nog till derbyn. Och det får vi hoppas.

Stattena går tillfälligt upp överst i serien som ledare, men Växjö DFF får något att bita i, i sitt möte med Borgeby IF på söndagen.

Fram tills dess njuter vi i det Blåa lägret.

/Admin.
P04, 29/06 20:05