Stattena IF - Föreningen med hjärtat i Centrum
Bakgrund:
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922. Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan. Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 16 lag allt ifrån barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2017 i Dam division 1, Södra Götaland medan herrarna spelar i division 7. Vår barn och  ungdoms-verksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå. Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Sommarträning för Stattenas yngsta tjejer
2017-07-11 09:20
Vi kommer att ha sommarträning för tjejer födda 2006-2012 tre gånger under juli månad: 13, 20 och 27 juli, kl 17-18 på plan 9 (gräs).

Ta med vattenflaska och gärna fotbollsskor och benskydd.

Träningen är gratis - så känner du någon som vill prova på: ta med dem och/eller dela denna info med dem (eller deras föräldrar).

Ses på torsdag!

Peter SS & Mårten
94:e årsmötet avklarat
2017-02-14 18:50
Gårdagens årsmöte för Stattena IF torde vara det 94:e i ordningen, det gick inte till historien som det mest välbesökta men bjöd på en trevlig genomgång av 2016 och en kort framåtblick för 2017. Förra året innehöll så mycket positiva intiativ och händelser för föreningen men vi siktar förstås på ett ännu bättre 2017. Ordförande Thore Svensson och kassör Viveka Bredhe lämnade efter lång och trogen tjänst, oräkneliga antal timmar har dom lagt ner i föreningens tjänst och deklarerade tidigt i höstas att det var dags för nya krafter att ta vid. Även herrlagets representant, Anton Karlsson tackar för sig och återgår till att "bara" representera Stattena på fotbollsplanen. Nya namn i styrelsen blev Helena Rylander (vice ordförande), Maria Ström-Søeberg (kassör), Björn Wildmark (sekreterare) och Mikael Pedersen (ledamot). Victor Bärring och Michael Freitag omvaldes  som ledamöter på ett år och som ny ordförande (tidigare ledamot) valdes Mårten Sommelius.

Nu ser vi fram emot ett härligt år med fotboll gemenskap och föreningsliv!
Idag Årsmöte kl 19.00.
2017-02-13 07:59
Årsmöte
Medlemmar kallas till stadgeenligt Årsmöte med Stattena IF.

Tid: Måndag den 13:e februari kl 19:00
Plats: Stattena IF:s klubbstuga, Mejerigatan 1B (Parkeringen Olympiafältet)

Välkomna!

GOTT NYTT ÅR till Er alla!
2016-12-30 08:00
Nyårskort 2016
Stattena IF önskar samtliga medlemmar, spelare, ledare, tränare, funktionärer, sponsorer samt Gamla SIF,
en RIKTIGT GOTT NYTT ÅR.

/Styrelsen
Ny damtränare klar, Conny Karlsson
2016-12-22 21:25

Under hösten har klubben letat efter en ny tränare till damlaget efter det att Robin Lindroos lämnat efter en lyckad höst. Ambitionen har varit att hitta en erfaren och driven tränare som också kan bidra till utveckla såväl gruppen som tillföra värdefull kompetens till föreningen.

Idag kom klubben överens med Conny Karlsson som tillträder som damtränare säsongen 2017. Conny har förstås meriter som talar för sig själv, senast han verkade i Helsingborg hos närmsta grannen HIF ledde han sitt lag till såväl SM-guld som cupguld och Supercupvinst

Vi hälsar Conny varmt välkommen till Stattena IF och ser fram emot ett spännande 2017. Mer info och intervjuer kommer framöver.