Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2018 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliet finns på mejlen under sommaren: kansli@stattenaif.se

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Stattena IF söker Barnfotbollscoach
2018-10-23 09:49

Är du intresserad av att hjälpa Stattena IF att utveckla våra träningsgrupper för barn till och med 12 år? I samarbete med Skånes Fotbollförbund rekryterar vi nu en avlönad Barnfotbollscoach som kommer vara stöd åt våra ledare.

Uppdraget kommer vara brett och konkretiseras tillsammans med representant från Skåneboll innan uppdraget startar.

·       Du ska gärna ha akademisk utbildning (eller motsvarande) inom området idrott, ledarskap eller barns utveckling.

·       Du ska vara pedagogisk i att hjälpa föreningens ledare i att utveckla sin ledarroll.

·       Du ska gärna kunna bidra med annat än bara fotbollskunskaper.

·       Du ska kunna prata såväl engelska som svenska, då två av våra träningsgrupper är på engelska.

Är du intresserad eller vet du någon som passar för tjänsten? Mejla kansli@stattenaif.se snarast, intervjuer sker löpande.

PS: Arvode utgår från Skånes fotbollförbund - runt 15-17.000 per år.

Matchens förening
2018-10-12 14:52
Tisdagen 23/10 spelar HIF mot Halmstad i superettan. Våra F07 är med i Fair play-ceremonien (går in på plan med spelarna) och Stattena IF är matchens förening. Det betyder att hela föreningen är bjuden på matchen och vi har chans att färga Olympia blått.
Prata med din tränare om en plats på läktaren!
Medlemsdagen 22/9
2018-09-19 09:44
Lördagen 22 september är det på med matchkläderna och in till klubbstugan och Olympiafältet!

Vi har ett par hemmamatcher: F06, P08 och Herr A som gärna ser fler åskådare - och kiosken  har öppet med grill även efter sammandraget på Västergård. Ta chansen att träffa och prata med styrelsen och andra fotbollsfamiljer - eller prova ett par större skor. Vissa lag har både egna och öppna aktiviteter, så hjälp oss färga Olympiafältet blått.

Väl mött!

Kom och träffa styrelsen
2018-09-14 17:12
Hej!

Nu har Stattena IF haft en ny styrelse i 6 månader och vi börjar bli varma i kläderna. Det är mycket som hänt i föreningen och vi jobbar ständigt med att utveckla föreningen, därför vill vi i styrelsen nu träffa er medlemmar för att prata om vad som händer.
På tisdag 18/9 kommer vi att finnas i klubbstugan från kl 16.30.

• Du kanske undrar över de nya spelformerna och att de yngre lagen inte räknar resultat?
  • Vårt damlag lämnade två WO under våren och blev uteslutna ur serien, vill du veta mer om det?
  • I somras höll vi på att bli av med alla våra träningstider, hur funkar det egentligen med planbokning?
  • Stattena IF Akademi, vad är det för något?
  • Eller så har du kanske något helt annat du vill prata om?

Styrelsen kommer till klubbstugan direkt efter att vi har jobbat färdigt på våra jobb och räknar med att vara på plats runt 1630 och vi stannar så länge ni vill prata med oss. Några i styrelsen kommer dessutom gå runt och besöka alla de många ungdomslagen som tränar.
Vi i styrelsen kommer ha på oss marinblå pikétröja med Stattenalogga så att ni känner igen oss.

Självklart bjuder vi på fika i klubbstugan - hoppas att vi får träffa många av er.

Vi ses på tisdag från klockan 16:30.

Victor Bärring, ordförande i Stattena IF, och hela styrelsen.
Föreningsdagar på Intersport
2018-09-03 09:03
Passa på att handla skor/skydd inför hösten: 25% rabatt 5-9 september (gäller tyvärr ej Stattenakläder).

Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 5-9 september på Intersport. Få 25% rabatt på hela sortimentet i butiken eller på intersport.se. Visa upp detta inlägg i butiken för att erhålla rabatten eller använd följande rabattkod: 99818362 på intersport.se.

Gäller 5-9/9 på ord.priser men ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder och beställningsvaror.

P07, 21/10 08:08
P06, 21/10 08:07