Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2019 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.


Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Vill du göra en viktig insats i Stattena IF
2020-05-20 09:03

Vi i Stattena IF vill vara en levande fotbollsklubb för barn och undgomar men också för dam- och herrseniorer. Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå. Ledord som är viktiga för oss är glädje · delaktighet · respekt · inkluderande.


Som de flesta idrottföreningar bygger vår verksamhet på ideellt arbete. Våra tränare, lagledare, kansli, styrelse, föräldrar och andra personer i Stattena IF är mycket viktiga personer för att vi skall kunna ge möjlighet att spela fotboll inom alla olika åldrar. För att ytterligare kunna utvecka Stattena IF som klubb så skulle vi också gärna se att flera spelare och föräldrar var aktiva. Några få personer kan inte göra allt men tillsammans kan vi alla göra lite och resultatet av det kan bli mycket stort. Av denna anledning vill vi gärna ha din hjälp i något av de utskott som vi håller på att bilda.  


Dessa utskotten skall vara oformella och ge en möjlighet för flera att bidra ideellt till en gemenskap, trevlig miljö och bästa förusättningar för att spela fotboll i Stattena IF. 


Det skall finnas möjlighet att delta med en representant på styrelsemöten för att på bästa sätt dela åsikter och förslag från de olika utskotten.  


Stattena IF utskott: 

 • Värdegrund/handlingsplan/vision/mål för Stattena IF
 • Fotbollsutskott
 • Kiosk
 • Sociala medier
 • Lokal och underhåll
 • Stattena IF 100 år


Skulle något av detta vara intresse för dig så prata gärna med tränare, kansli eller styrelse för att få lite mer information om vad detta skulle kunna innebära. styrelse@stattenaif.se


Din hjälp är viktig och värdefull och om vi alla hjälps åt kan vi nå långt!


Hälsningar

Stattena IF

Sommarens fotbollsskola 2020
2020-05-05 08:00

I sommar kommer Stattena IF återigen att arrangera en fotbollskola i slutet av juni. 
Fotbollsskolan är kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 5-13 år. Den kommer att starta kl.9.30 och sluta kl.15 och du bjuds på lunch och frukt under dagarna. Fotbollsskolan är öppen för ALLA barn. Platsen är vid Stattenas klubbstuga uppe på Olympiaområdet. Fotbollsskolan har sin grund i att fotboll ska vara kul och det ska märkas både på och vid sidan av planen.

Tänk på att antalet platser är begränsat och att anmälan rangordas efter den tid de kommit in. Vi förbehåller oss rätten att säga nej om fotbollsskolan är fulltecknad. 

Allmän info
Kostnad: Gratis
Ålder: 5-13 år
Datum: 22-26 Juni
Tid: 9:30-15:00

Anmälan är stängd!

Vid frågor kontakta kansliet 
kansli@stattenaif.se

Tack till sparbanksstiftelsen som gör det möjligt 

OBS! Stattena IF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om läget skulle ändras kan det bli aktuellt att ställa in fotbollsskolan. 
Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher
2020-04-28 08:00

Till helgen drar seriespel igång igen för våra barn- och ungdomslag och därför har Skånes Fotbollsförbund gått ut med nya rekommendationer. 


Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.


Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.


Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.


I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.


Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Uppdatering från Skånes Fotbollförbund
2020-04-02 17:00


Råd vid träningar

 • Kom ombytta och klara till träningen. Duscha hemma
 • Dela inte personlig utrustning såsom vattenflaska med andra.
 • Ha inga samlingar inomhus
 • Möt upp barn och föräldrar vid entrén till idrottsplatsen
 • Be föräldrar att inte stanna kvar och titta på träningen, ypperligt tillfälle för dem att själva få ett träningspass genom en promenad.

 

Råd vid matcher

 • Vi rekommenderar att matcher spelas utan publik. Svårt på en idrottsplats att få en överskådlig bild över antalet åskådare. Endast spelare, ledare och domare bör närvara Liksom vid träningar hämta och lämna vid entrén och be föräldrar ta en promenad
 • Inga samlingar inomhus före, i pausen eller efter matchen
 • Ha en öppen dialog med motståndare. Respektera om motståndare vill ställa in match.
 • Använd med fördel appen Min Fotboll. Genom denna kan ledare dela filmklipp, bilder, referat och resultat för intresserade följare. På så viss kan supportrar följa sitt lag utan att befinna sig på plats.
 • Mer info om Min Fotboll finner du HÄR

 

Träna eller spela inte match ifall du:

 • känner dig sjuk
 • om du har symptom såsom feber, torrhosta, huvudvärk eller halsont
 • om någon i din närhet drabbats av Covid-19
 • tillhör någon riskgrupp

 

Tjata aldrig på en lagkamrat att denne ska träna eller spela match

 


Nyheter från våra lag