Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2019 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet finns på mejl: kansli@stattenaif.se
Kansliet har dessutom öppet på Mejerigatan följande tider vecka 7:
* måndag 12-20
* tisdag 11-16
* onsdag 11-16.30
* torsdag 10-16
* lördag 13.30-14.30

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Spela med Stattena!
2019-02-12 09:20
@photosbybjerneskar
Vi saknar dig - du som är lite nyfiken på fotboll, som vi ha roligt, som vill vara en del av en go grupp. Du som är född 2016 till 2002, typ. Eller äldre.

Vi har bollar, vi har (konst-)gräs, vi har alltid plats till fler. Läs mer om ditt lag.

Och varför inte ta mamma eller pappa med? I Stattena är det (oftast) föräldrar som är ledare - och tror du dina vill bidra till en rolig och meningsfull fritid, då är det bara att prova på. Du kan hälsa dom att vi fixar utbildning - men i de mindre åldrarna är det viktigaste inte fotbollskunskapen utan att de tycker att en inkluderande breddförening är det bästa som finns. Säg åt dem att kontakta Peter på kansliet för mer information.

Här finns en flyer du kan sätta op på din skola/fritidsgård: SpelaMedStattena.pdf
Årsmöte!
2019-01-03 12:12
Medlemmar kallas till stadgeenligt Årsmöte med Stattena IF.

Tid: Lördagen 26:e januari kl 14:00
Plats: Stattena IF:s klubbstuga, Mejerigatan 1B

Förslag från medlem (motion) ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet.

Välkomna!

Stipendiedax!
2018-12-07 14:44
Nu kan tränare och ledare nominera till Stattena IFs två interna stipendier till klubbens aktiva. I år satsar vi på att dela ut stipendierna under årsmötet 26 januari - så vi behöver ledares nominering (inkl motivering) senast 9 januari 2019. Skicka till stipendie@stattenaif.se

Följande stipendier finns att nominera till:

Näckmarkstipendiet
Stipendier ges till ungdomar som på något sätt utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra prestationer som ger rätt till ett stipendium.

Magnoliastipendiet
Stipendiet delas ut till en spelare som under året varit verksam i damlaget och en spelare som under året varit verksam i föreningens äldsta tjejlag. Den som tilldelas stipendiet ska vara en spelare som under året eller en längre period varit en god ambassadör för damfotboll och tjejfotboll i Helsingborg med omnejd.Näckmarkpriset är Statten IFs pris till ungdomar som utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra ­prestationer som ger rätt till ett stipendium. Föreningen Stattena IFs fond Näckmarkfonden skapades av lagkassan ifrån ­F97/98-laget där Lars Näckmark var tongivande ända sedan laget bildades.
Magnolia AB har med sitt sponsringssamarbete tillsammans med Stattena IF gett föreningen möjlighet att kunna utveckla goda möjligheter för kvinnor och tjejer att spela fotboll i Helsingborg.

Medlemsmöte om klubblokalen och utemiljön
2018-11-28 13:31
Stattena IFs klubblokal på Mejerigatan 1B har under de senaste åren genomgått en rad olika förändringar för att den bättra ska passa våra medlemmars behov. Vi har en hel del nytt på gång och därutöver vill vi ha hjälp från er medlemmar med inspiration.

Den 5/12 kl 18.30-20 och 9/12 kl 11-12.30 bjuds alla medlemmar in till klubblokalen för samrådsmöte gällande klubblokalen och utemiljöns utveckling. Styrelsen är på plats för att svara på frågor och berätta om de visioner styrelsen har. Era förslag kommer styrelsen sedan ta med sig till nästa styrelsemöte för att arbeta fram ett eller flera förslag på hur klubblokalen och utemiljön ska användas.

På årsmötet (26/1 kl 14) presenterar styrelsen de/det förslag som arbetats fram och ni medlemmar får då bestämma ifall styrelsen förslag är tillräckligt bra för att röstas genom.

Vi i styrelsen hoppas på att få träffa många av er under medlemsmötena så att vi kan få höra om just dina tankar.

Har du några som helst funderingar kan du kontakta styrelsen på styrelse@stattenaif.se.
Tränare för damlaget är klar!
2018-11-27 08:46
Så har vi klart med damlagets tränare för 2019: Det blir Nihad Hucic som, med Frederik Nielsen som assisterande, tar hand om återuppbyggnad av Stattenas damlag.

- Det ska bli en rolig utmaning med en riktig omstart - som klubben både förtjänar och behöver. Det är viktigt för de yngre i föreningen att ha någon att se upp till och fram emot att kanske själva bli en del av så småningom.

Nihad (vit tröja på bilden) är redan ett känt ansikte i Stattena, där han är tränararkitekten bakom klubbens akademilag som har gjort precis den resa vi hoppas damlaget ska få: att gå från en trevande, minimal trupp till ett fullfjädrat seniorlag - med eget B-lag - på ett par säsonger.

- Nu handlar det om att få ihop en grupp - och även bygga upp ett rejält fundament för laget. Vi behöver en tydlighet och röd tråd i hela verksamheten - från de yngsta tjejlagen upp till damlaget - så vi inte har "hål" i återväxten. Det samarbete och den samsyn som finns i tjejverksamheten ska vi såklart bygga vidare på och utveckla ytterligare.

Nihad och Frederik drar igång verksamheten direkt: Nu är den perfekta tiden för lagbygge - vi har träningstider på konstgräs både inne och ute och såklart även planer på futsalspel.

- Vi går in i division 4 till våren och allt kommer att handla om att få ihop ett tekniskt, spelande lag. Vi ser gärna gamla Stattenahjältar i truppen, men är såklart öppna för andra lokala förmågor.

Träningar kör hela december månad - och alla hugade uppmuntras komma och prova på. Kolla kalendern för tider.

Med tränarstaben på plats vågar vi nu hoppas på en ny vår för Stattena IF.Blå bok:
Nihad Hucic är 26 år och jobbar inom ekonomi. Hans egen karriär tvärdog efter en allvarlig korsbandsskada och sedan har han byggt upp Stattenas akademilag från ett lag av ensamkommande till ett division 7-lag med tillhörande B-lag i div 3. Nihad har tränat Stattena Akademi sedan 2016.
Frederik Nielsen är 25 år och har sedan våren assisterat Nihad i akademilaget. Han spelar dessutom i Stattenas A-lag
Nyheter från våra lag
Introductory class, 03/02 12:28 
P12, 18/01 16:47 
F09/10/11, 14/01 08:43 
Introductory class, 13/01 20:21 
F09/10/11, 08/01 09:03