Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2019 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.


Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Stipendiedax!
2020-11-19 10:00
Nu kan tränare och ledare nominera till Stattena IFs två interna stipendier till klubbens aktiva. Vi delar ut stipendierna under årsmötet  - så vi behöver ledares nominering (inkl motivering) senast 9 december 2020. Skicka till kansli@stattenaif.se

Följande stipendier finns att nominera till:

Näckmarkstipendiet
Stipendier ges till ungdomar som på något sätt utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra prestationer som ger rätt till ett stipendium.

Magnoliastipendiet
Stipendiet delas ut till en spelare som under året varit verksam i damlaget och en spelare som under året varit verksam i föreningens äldsta tjejlag. Den som tilldelas stipendiet ska vara en spelare som under året eller en längre period varit en god ambassadör för damfotboll och tjejfotboll i Helsingborg med omnejd. 


Näckmarkpriset är Statten IFs pris till ungdomar som utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra ­prestationer som ger rätt till ett stipendium. Föreningen Stattena IFs fond Näckmarkfonden skapades av lagkassan ifrån ­F97/98-laget där Lars Näckmark var tongivande ända sedan laget bildades.
Magnolia AB har med sitt sponsringssamarbete tillsammans med Stattena IF gett föreningen möjlighet att kunna utveckla goda möjligheter för kvinnor och tjejer att spela fotboll i Helsingborg. 
Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-18 21:30

Igår förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.


Vi i Stattena IF följer Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet rekommendationer och råd.


Skåneboll uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:


· Föreningar ska fortsättningsvis avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


· Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


· Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan, Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid .

Bli tränare/-ledare
2020-10-05 10:00

Allt fler vill spela fotboll i Stattena IF!
Nu måste vi bli ännu fler ledare – du är välkommen!
Hos oss kommer du att ha kul och göra en viktigt insats!

Det blir bara fler och fler killar och tjejer som vill spela i Stattenas ungdomslag. Ja, även våra seniortrupper växer. Det är naturligtvis roligt att Stattena är en attraktiv förening. Men det är också viktigt att vi lyckas med vår ambition att låta så många som möjligt lira fotboll på Olympiafältet.
Här kan fotbollsdrömmar förverkligas samtidigt som föreningen bidrar på ett positivt sätt i samhällsutvecklingen i många av stadens stadsdelar.
För att det ska fungera måste vi dock bli fler ledare. Vill du vara med och leda och träna lag i Stattena är du välkommen att höra av dig till kansliet: kansli@stattenaif.se.


Inför nästa säsong kommer Stattena att genomföra en intern utbildning för tränarna i föreningen. Vi kommer att prioritera föreningsbyggande insatser och ha fokus på att stötta våra ledare.  


Vill du göra en viktig insats i Stattena IF
2020-05-20 09:03

Vi i Stattena IF vill vara en levande fotbollsklubb för barn och undgomar men också för dam- och herrseniorer. Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå. Ledord som är viktiga för oss är glädje · delaktighet · respekt · inkluderande.


Som de flesta idrottföreningar bygger vår verksamhet på ideellt arbete. Våra tränare, lagledare, kansli, styrelse, föräldrar och andra personer i Stattena IF är mycket viktiga personer för att vi skall kunna ge möjlighet att spela fotboll inom alla olika åldrar. För att ytterligare kunna utvecka Stattena IF som klubb så skulle vi också gärna se att flera spelare och föräldrar var aktiva. Några få personer kan inte göra allt men tillsammans kan vi alla göra lite och resultatet av det kan bli mycket stort. Av denna anledning vill vi gärna ha din hjälp i något av de utskott som vi håller på att bilda.  


Dessa utskotten skall vara oformella och ge en möjlighet för flera att bidra ideellt till en gemenskap, trevlig miljö och bästa förusättningar för att spela fotboll i Stattena IF. 


Det skall finnas möjlighet att delta med en representant på styrelsemöten för att på bästa sätt dela åsikter och förslag från de olika utskotten.  


Stattena IF utskott: 

  • Värdegrund/handlingsplan/vision/mål för Stattena IF
  • Fotbollsutskott
  • Kiosk
  • Sociala medier
  • Lokal och underhåll
  • Stattena IF 100 år


Skulle något av detta vara intresse för dig så prata gärna med tränare, kansli eller styrelse för att få lite mer information om vad detta skulle kunna innebära. styrelse@stattenaif.se


Din hjälp är viktig och värdefull och om vi alla hjälps åt kan vi nå långt!


Hälsningar

Stattena IF

Nyheter från våra lag