Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med 450 medlemmar - varav 300 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2018 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliet finns på mejlen under sommaren: kansli@stattenaif.se

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Medlemsdagen 22/9
2018-09-19 09:44
Lördagen 22 september är det på med matchkläderna och in till klubbstugan och Olympiafältet!

Vi har ett par hemmamatcher: F06, P08 och Herr A som gärna ser fler åskådare - och kiosken  har öppet med grill även efter sammandraget på Västergård. Ta chansen att träffa och prata med styrelsen och andra fotbollsfamiljer - eller prova ett par större skor. Vissa lag har både egna och öppna aktiviteter, så hjälp oss färga Olympiafältet blått.

Väl mött!

Kom och träffa styrelsen
2018-09-14 17:12
Hej!

Nu har Stattena IF haft en ny styrelse i 6 månader och vi börjar bli varma i kläderna. Det är mycket som hänt i föreningen och vi jobbar ständigt med att utveckla föreningen, därför vill vi i styrelsen nu träffa er medlemmar för att prata om vad som händer.
På tisdag 18/9 kommer vi att finnas i klubbstugan från kl 16.30.

• Du kanske undrar över de nya spelformerna och att de yngre lagen inte räknar resultat?
  • Vårt damlag lämnade två WO under våren och blev uteslutna ur serien, vill du veta mer om det?
  • I somras höll vi på att bli av med alla våra träningstider, hur funkar det egentligen med planbokning?
  • Stattena IF Akademi, vad är det för något?
  • Eller så har du kanske något helt annat du vill prata om?

Styrelsen kommer till klubbstugan direkt efter att vi har jobbat färdigt på våra jobb och räknar med att vara på plats runt 1630 och vi stannar så länge ni vill prata med oss. Några i styrelsen kommer dessutom gå runt och besöka alla de många ungdomslagen som tränar.
Vi i styrelsen kommer ha på oss marinblå pikétröja med Stattenalogga så att ni känner igen oss.

Självklart bjuder vi på fika i klubbstugan - hoppas att vi får träffa många av er.

Vi ses på tisdag från klockan 16:30.

Victor Bärring, ordförande i Stattena IF, och hela styrelsen.
Föreningsdagar på Intersport
2018-09-03 09:03
Passa på att handla skor/skydd inför hösten: 25% rabatt 5-9 september (gäller tyvärr ej Stattenakläder).

Tillsammans med Intersport bjuder vi in dig till föreningsdagar 5-9 september på Intersport. Få 25% rabatt på hela sortimentet i butiken eller på intersport.se. Visa upp detta inlägg i butiken för att erhålla rabatten eller använd följande rabattkod: 99818362 på intersport.se.

Gäller 5-9/9 på ord.priser men ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder och beställningsvaror.

Stattenas damlag drar sig ur division 2
2018-06-18 07:25
Stattenas damer har senaste året fått kämpa i motvind. Vi trodde ändå på projektet och såg en möjlighet att bygga för framtiden med ett ungt lag.
Nu har verkligheten kommit ikapp och vi får dra oss ur division två. Vi har helt enkelt inte tillräckligt med spelare för att kunna klara av sommarledigheten och ändå ställa upp med lag. Vi tackar våra spelare för att de ställde upp och gjorde sitt bästa i en svår situation. Vi är stolta över er!

Vi tar ett djupt andetag, slickar såren och hoppas kunna få hjälp, stöd och energi så vi till nästa säsong kan ställa upp med inte bara ett representationslag utan med en hel, förankrad och realistisk plan för vår tjej- och damverksamhet. Hösten blir en period med träning, träningsmatcher och utbildning av spelare, ledare och organisation. Vi kommer att be om extern hjälp med att tydliggöra vår identitet och vi kommer att förändra, anpassa och lära oss av det senaste året.

Det var inte detta vi ville. För det är ett steg i fel riktning. Men ibland behövs ett steg bakåt för att kunna ta flera steg framåt. Stattenas damer kommer igen. Starkare. Var så säker.

Styrelsen för Stattena IF
Årets sommarfotbollsskola
2018-05-31 08:18
I sommar kommer Stattena IF och Stiftelsen Jonsters återigen att arrangera en fotbollsskola i slutet av juni. Vi har två tillfällen:
* vecka ett börjar tisdagen 19/6 och slutar torsdagen 21/6),
* vecka två börjar tisdagen den 26 och ­avslutas torsdagen den 28/6.

Fotbollsskolan tack vare våra samarbetspartners – Jonsters, Scandic, Svenska Kyrkan och Prosit – kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 5-13 år.

Den kommer att starta kl. 9.30 och sluta kl. 15 (förutom inskrivningsdagen som börjar 9.00) och Scandic bjuder barnen på lunch under dagarna.

Mer information - och anmälan: http://www.stattenaif.se/sida/?ID=147849