Stattena IF - Föreningen med hjärtat i Centrum
Bakgrund:
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922. Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan. Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 16 lag allt ifrån barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2017 i Dam division 1, Södra Götaland medan herrarna spelar i division 7. Vår barn och  ungdoms-verksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå. Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Panta för Stattena
2018-01-15 11:41
Stöd Stattena - ta med dina pet-flaskor och burkar och lämna dem i klubbens pantkärl. Som klubb kan Stattena få ersättning även för skadade och importerade burkar.
Kansliet i veckan
2018-01-15 11:37
Kansliet bemannat under vecka 3 (15-21 januari)
  • måndag 15-19
  • tisdag 12-16
  • onsdag 13-16.30 & 19.30-21
  • torsdag 12-16

På tisdag kväll håller Helsingborgs Domarklubb möte i vår klubbstuga

Tisdagen 23 februari kl 19.31 är det möte för ungdomsledare.
Damerna inleder 2018 redan nu :)
2017-12-17 09:18

0930 i HM i futsal går Stattenas damer in i 2018-års tävlingssäsong. Det är en nystart på alla vis. Tränare för laget är Michael Ekstrand. Låter namnet bekant? Inte konstigt, Michael tränar också vårt herrlag och nytt för i år är att vi jobbar ännu mer integrerat mellan dam och herrsektionen. Förra säsongen hade vi damernas målvakter som gästspelade för herrarna i reservlag och på träning. Under hösten har ett par fler av våra damspelare tränat regelbundet med herrarna och vi ser fram emot ett utökat samarbete.

Laget som vi mönstrar i HM är rekordungt och består till största delen av spelare från vårt F15-lag. Efter säsongen så har flera av våra rutinerade spelare valt att varva ner så detta är på alla vis en nystart. Truppen behöver därför förstås utökas, inte minst med spelare som har mer erfarenhet av spel på seniornivå. Vi ser fram emot en säsong fylld av engagemang och fotbollsglädje!

#hejastattena

94:e årsmötet avklarat
2017-02-14 18:50
Gårdagens årsmöte för Stattena IF torde vara det 94:e i ordningen, det gick inte till historien som det mest välbesökta men bjöd på en trevlig genomgång av 2016 och en kort framåtblick för 2017. Förra året innehöll så mycket positiva intiativ och händelser för föreningen men vi siktar förstås på ett ännu bättre 2017. Ordförande Thore Svensson och kassör Viveka Bredhe lämnade efter lång och trogen tjänst, oräkneliga antal timmar har dom lagt ner i föreningens tjänst och deklarerade tidigt i höstas att det var dags för nya krafter att ta vid. Även herrlagets representant, Anton Karlsson tackar för sig och återgår till att "bara" representera Stattena på fotbollsplanen. Nya namn i styrelsen blev Helena Rylander (vice ordförande), Maria Ström-Søeberg (kassör), Björn Wildmark (sekreterare) och Mikael Pedersen (ledamot). Victor Bärring och Michael Freitag omvaldes  som ledamöter på ett år och som ny ordförande (tidigare ledamot) valdes Mårten Sommelius.

Nu ser vi fram emot ett härligt år med fotboll gemenskap och föreningsliv!
Idag Årsmöte kl 19.00.
2017-02-13 07:59
Årsmöte
Medlemmar kallas till stadgeenligt Årsmöte med Stattena IF.

Tid: Måndag den 13:e februari kl 19:00
Plats: Stattena IF:s klubbstuga, Mejerigatan 1B (Parkeringen Olympiafältet)

Välkomna!

P09, 15/01 20:15