Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2019 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.


Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Bli tränare/-ledare
2020-10-05 10:00

Allt fler vill spela fotboll i Stattena IF!
Nu måste vi bli ännu fler ledare – du är välkommen!
Hos oss kommer du att ha kul och göra en viktigt insats!

Det blir bara fler och fler killar och tjejer som vill spela i Stattenas ungdomslag. Ja, även våra seniortrupper växer. Det är naturligtvis roligt att Stattena är en attraktiv förening. Men det är också viktigt att vi lyckas med vår ambition att låta så många som möjligt lira fotboll på Olympiafältet.
Här kan fotbollsdrömmar förverkligas samtidigt som föreningen bidrar på ett positivt sätt i samhällsutvecklingen i många av stadens stadsdelar.
För att det ska fungera måste vi dock bli fler ledare. Vill du vara med och leda och träna lag i Stattena är du välkommen att höra av dig till kansliet: kansli@stattenaif.se.


Inför nästa säsong kommer Stattena att genomföra en intern utbildning för tränarna i föreningen. Vi kommer att prioritera föreningsbyggande insatser och ha fokus på att stötta våra ledare.  


Vill du göra en viktig insats i Stattena IF
2020-05-20 09:03

Vi i Stattena IF vill vara en levande fotbollsklubb för barn och undgomar men också för dam- och herrseniorer. Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå. Ledord som är viktiga för oss är glädje · delaktighet · respekt · inkluderande.


Som de flesta idrottföreningar bygger vår verksamhet på ideellt arbete. Våra tränare, lagledare, kansli, styrelse, föräldrar och andra personer i Stattena IF är mycket viktiga personer för att vi skall kunna ge möjlighet att spela fotboll inom alla olika åldrar. För att ytterligare kunna utvecka Stattena IF som klubb så skulle vi också gärna se att flera spelare och föräldrar var aktiva. Några få personer kan inte göra allt men tillsammans kan vi alla göra lite och resultatet av det kan bli mycket stort. Av denna anledning vill vi gärna ha din hjälp i något av de utskott som vi håller på att bilda.  


Dessa utskotten skall vara oformella och ge en möjlighet för flera att bidra ideellt till en gemenskap, trevlig miljö och bästa förusättningar för att spela fotboll i Stattena IF. 


Det skall finnas möjlighet att delta med en representant på styrelsemöten för att på bästa sätt dela åsikter och förslag från de olika utskotten.  


Stattena IF utskott: 

  • Värdegrund/handlingsplan/vision/mål för Stattena IF
  • Fotbollsutskott
  • Kiosk
  • Sociala medier
  • Lokal och underhåll
  • Stattena IF 100 år


Skulle något av detta vara intresse för dig så prata gärna med tränare, kansli eller styrelse för att få lite mer information om vad detta skulle kunna innebära. styrelse@stattenaif.se


Din hjälp är viktig och värdefull och om vi alla hjälps åt kan vi nå långt!


Hälsningar

Stattena IF

Sommarens fotbollsskola 2020
2020-05-05 08:00

I sommar kommer Stattena IF återigen att arrangera en fotbollskola i slutet av juni. 
Fotbollsskolan är kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 5-13 år. Den kommer att starta kl.9.30 och sluta kl.15 och du bjuds på lunch och frukt under dagarna. Fotbollsskolan är öppen för ALLA barn. Platsen är vid Stattenas klubbstuga uppe på Olympiaområdet. Fotbollsskolan har sin grund i att fotboll ska vara kul och det ska märkas både på och vid sidan av planen.

Tänk på att antalet platser är begränsat och att anmälan rangordas efter den tid de kommit in. Vi förbehåller oss rätten att säga nej om fotbollsskolan är fulltecknad. 

Allmän info
Kostnad: Gratis
Ålder: 5-13 år
Datum: 22-26 Juni
Tid: 9:30-15:00

Anmälan är stängd!

Vid frågor kontakta kansliet 
kansli@stattenaif.se

Tack till sparbanksstiftelsen som gör det möjligt 

OBS! Stattena IF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om läget skulle ändras kan det bli aktuellt att ställa in fotbollsskolan. 
Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher
2020-04-28 08:00

Till helgen drar seriespel igång igen för våra barn- och ungdomslag och därför har Skånes Fotbollsförbund gått ut med nya rekommendationer. 


Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.


Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.


Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.


I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.


Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Nyheter från våra lag
P12 , 25/10 17:16 
P16 , 18/10 21:36 
Dam, 11/10 15:39