Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2019 i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 
Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Sommarfotbollsskola 2019
2019-05-21 15:09

Sommarens fotbollsskola 2019

I sommar kommer Stattena IF återigen att arrangera en fotbollskola i slutet av juni. Vi har två tillfällen, vecka ett börjar tisdagen 18/6 och slutar torsdagen 20/6, vecka två börjar tisdagen den 25 och avslutas torsdagen den 27/6. 

 

Fotbollsskolan tack vare våra sponsorer Scandic, Öresundskraft och Prosit är kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 5-13 år. Den kommer att starta kl.9.30 och sluta kl.15 (förutom inskrivningsdagen som börjar 9.00) och barnen bjuds på lunch och frukt under dagarna. Fotbollsskolan är öppen för ALLA barn men vi hoppas att barn som annars inte har möjlighet att delta får en möjlighet att vara med. Platsen är vid Stattenas klubbstuga uppe på Olympiaområdet. Fotbollsskolan har sin grund i att fotboll ska vara kul och det ska märkas både på och vid sidan av planen.

 

Mer info och anmälan finner du i på http://www.stattenaif.se/docs/126/2480/Fotbollsskola2019.pdf

Råd och Vård för idrottsskador
2019-03-15 09:50

En ny säsong står för dörren med förhoppningar och drömmar för alla fotbollsengagerade. Det innebär att man kan ha behov av stöd kring hur kroppen reagerar vid träning och matcher. Folksam och fotbollen har en kostnadsfri tjänst som ingår i idrottsförsäkringen. 
Bland annat ingår:

  • Bedömning av skada och hjälp med eventuell skadeanmälan.
  • Vid behov bokas tid till specialist på idrottsskador. Det ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök samt en röntgen.
  • Tips och råd på skadeförebyggande övningar av en fysioterapeut. 

Ring 020–441111 om du är idrottare, ledare eller förälder och prata med fysioterapeuter som är experter på idrottsskador.
https://nyhetsrum.folksam.se/sv/2018/09/26/fa-snabb-hjalp-med-folksams-tjanst-rad-och-vard-for-idrottsskador/
Beställ Stattenakläder på nätet
2019-03-06 12:51
Vi har nu fått egen beställningssida via Intersport - med nya modellerna (tröjor).


Kläder går att prova i butiken - online-beställningen ger större säkerhet för att namn stavas och placeras rätt.
Spela med Stattena!
2019-02-12 09:20
@photosbybjerneskar
Vi saknar dig - du som är lite nyfiken på fotboll, som vi ha roligt, som vill vara en del av en go grupp. Du som är född 2016 till 2002, typ. Eller äldre.

Vi har bollar, vi har (konst-)gräs, vi har alltid plats till fler. Läs mer om ditt lag.

Och varför inte ta mamma eller pappa med? I Stattena är det (oftast) föräldrar som är ledare - och tror du dina vill bidra till en rolig och meningsfull fritid, då är det bara att prova på. Du kan hälsa dom att vi fixar utbildning - men i de mindre åldrarna är det viktigaste inte fotbollskunskapen utan att de tycker att en inkluderande breddförening är det bästa som finns. Säg åt dem att kontakta Peter på kansliet för mer information.

Här finns en flyer du kan sätta op på din skola/fritidsgård: SpelaMedStattena.pdf
Årsmöte!
2019-01-03 12:12
Medlemmar kallas till stadgeenligt Årsmöte med Stattena IF.

Tid: Lördagen 26:e januari kl 14:00
Plats: Stattena IF:s klubbstuga, Mejerigatan 1B

Förslag från medlem (motion) ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet.

Välkomna!

Nyheter från våra lag