Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med 450 medlemmar - varav 300 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2018 i Dam division 2, Södra Götaland medan herrarna spelar i division 6.
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliets öppettider vecka 24, 11-17 juni:
Måndag 15.00-16.30
Onsdag 8.30-16.30
Torsdag 8.30-16.30
Fredag 8.30-12.30

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Stattenas damlag drar sig ur division 2
2018-06-18 07:25
Stattenas damer har senaste året fått kämpa i motvind. Vi trodde ändå på projektet och såg en möjlighet att bygga för framtiden med ett ungt lag.
Nu har verkligheten kommit ikapp och vi får dra oss ur division två. Vi har helt enkelt inte tillräckligt med spelare för att kunna klara av sommarledigheten och ändå ställa upp med lag. Vi tackar våra spelare för att de ställde upp och gjorde sitt bästa i en svår situation. Vi är stolta över er!

Vi tar ett djupt andetag, slickar såren och hoppas kunna få hjälp, stöd och energi så vi till nästa säsong kan ställa upp med inte bara ett representationslag utan med en hel, förankrad och realistisk plan för vår tjej- och damverksamhet. Hösten blir en period med träning, träningsmatcher och utbildning av spelare, ledare och organisation. Vi kommer att be om extern hjälp med att tydliggöra vår identitet och vi kommer att förändra, anpassa och lära oss av det senaste året.

Det var inte detta vi ville. För det är ett steg i fel riktning. Men ibland behövs ett steg bakåt för att kunna ta flera steg framåt. Stattenas damer kommer igen. Starkare. Var så säker.

Styrelsen för Stattena IF
Årets sommarfotbollsskola
2018-05-31 08:18
I sommar kommer Stattena IF och Stiftelsen Jonsters återigen att arrangera en fotbollsskola i slutet av juni. Vi har två tillfällen:
* vecka ett börjar tisdagen 19/6 och slutar torsdagen 21/6),
* vecka två börjar tisdagen den 26 och ­avslutas torsdagen den 28/6.

Fotbollsskolan tack vare våra samarbetspartners – Jonsters, Scandic, Svenska Kyrkan och Prosit – kostnadsfri och riktar sig till pojkar och flickor i åldern 5-13 år.

Den kommer att starta kl. 9.30 och sluta kl. 15 (förutom inskrivningsdagen som börjar 9.00) och Scandic bjuder barnen på lunch under dagarna.

Mer information - och anmälan: http://www.stattenaif.se/sida/?ID=147849
Näckmarkpriset 2018
2018-05-30 15:30
Såhär ser de ut, vinnarna av Näckmarkpriset 2018: Emma Fridolf, F05, och Ahmed Nadim Karim, P04. Donator Näckmark i mitten delade ut priset under tisdagens träning.

Motiveringarna lät: Emma Fridolf för sitt stora engagemang både när det gäller fotboll men mest när det gäller att vara­ ­fotbollskompis. Hon har ett stort hjärta, är mån om att alla ska ha det bra och ställer upp för laget när som helst i alla lägen. Är en ypperlig ambassadör för fotbollen och för Stattena IF.
Ahmed Nadim Karim är vänsterback som alltid ger 100% på träningar och matcher. En spelare som verkligen offrar sig för laget i varje närkamp och som aldrig viker ner sig.

Stattena gratulerar årets stipendiater!
Stattena bjuder på damfotboll
2018-05-24 09:25
Om en vecka kommer LB07 spela mot FC Rosengård på Malmö Stadion (31/5 kl 1830). Vi i Stattena IF vill uppmuntra så många som möjligt att gå på matchen och kommer betala inträde till matchen för våra medlemmar. Transport hjälper vi till att försöka samordna men vi behöver hjälp med körning.

Malmöderby 31/5 kl 1830 på Malmö Stadion, Stattena IF bjuder medlemmar på inträdet.
• Anmäl dig senast 28/5 till kansli@stattenaif.se (eller genom att prata med din ledare)
• Vi behöver hjälpas åt med transport. Ange ifall du tänkt köra samt ifall du kan låta fler åka med i er bil
• Ni som anmält att ni kommer får mer information om biljetter och annat praktiskt
• Anmälan är bindande, no-show avgift på 20 kr.

Lyckad foto- och städdag
2018-04-23 09:38
Stor uppslutning på Mejerigatan när vi hade vår kombinerade städ- och lagfotodag. Knattar och ungdomar överallt - fotoblixtar och grillade burgare i mängder.

Stort, stort tack till alla föräldrar som ställde upp med arbetsinsats, till alla som gladeligen betalade överpris för burgarna - varje krona går till verksamheten - och till alla ungdomar som plockade skräp runt Olympiafältet.
En speciell tack till styrelseledamöterna som bemannade kiosk och grill under stora delar av dagen - och till Frida, Olof och Ida som hjälpte till överallt hela dagen.