Stattena IF - Vi gör fotboll roligt! 
Bakgrund: 
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922. Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan. Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med över 14 lag allt ifrån barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2016 i Dam division 1, Södra Götaland medan herrarna spelar i division 7, Västra. Vi huserar på Olympiaområdet där vi också har egna lokaler med kansli och kontor.
Fortsatt div. 7, 2017.
2016-10-15 22:02
Stattena IF tog chansen och försöka gör det omöjliga möjligt i borta matchen och returen i kvalspelet och till en plats i div.6.
Stattena hade 3-0 att ta in efter första matchen, då gästande Strövelstorps GoIF besökte vår hemmaborg, Olympiafältet.

I dagens match stod mycket på spel, och det var Stattena som angav takten med att tidigt ta ledningen i den 20:e min med 1-0 genom M Ekstrand.
Åtta minuter senare utökar S Lovic till 2-0 i den 28:e min. Nu började Strövelstorp bli lite nervösa och ett resultat som stod sig halvleken ut.
Kan sägas att SIF hade lite fördel av den kraftiga vinden.

Andra halvlek startar i vad SIF grabbarna trodde skulle bli svårt med vinden, men nu hade vinden mojnat och det var lika för bägge lagen.
Strövelstorp utsatte inte SIF målvakten gör några större besvär idag. I den 72:a utökar SIF till 3-0, och första delmålet var avklarat, att nu var det lika inbördes.
Ett mål till något av lagen och det var slut på det roliga. Målet kom i den 80:e min och det är hemmalaget som gör det på en halvchans. Men SIF skulle göra match av detta, och skapade en drös av chanser. Men det blev Strövelstorp som gick vinnande ur detta kval med siffrorna 4-3, och stannar kvar i div.6. För Stattena blir det att tar nya krafter nästa säsong i div 7.
Vi önskar Strövelstorp, Lycka till fortsättningsvis.

Bägge lagen fick avsluta med 10 man vardera, efter konstiga beslut i från domarteamet.

/Admin
Kval-frossa!!!
2016-10-05 09:49
Stattena IF:s herrlag mot kval till div.6.
Bästa käraste medlem!


Stattena IF:s herrar håller nu på att kravla sig ur division 7, allt som återstår är två ynka kvalmatcher mot lokalkonkurrenten Strövelstorp. Herrlaget är ett härligt gäng som behöver allt stöd de kan få för att klara den stundande utmaningen och därför hoppas vi att DU ska komma dit som supporter. Spelplatsen är Plan 10 på Olympiafältet och tiden är klockan 14 på lördag (8/10). Uffe och Micke kommer ställa till med härlig kioskservering där ni hittar allt från varmt kaffe till kall läsk och föda med både mycket socker samt av mer matig karaktär så som korv. Just korv tror vi, och hoppas vi, kommer gå åt för kioskpersonalen kommer vara så generösa att de serverar gratis korv till alla individer med blåa Stattena-kläder. Om du eller din vän saknar blåa Stattena kläder så kommer det finnas tillgängligt att låna på plats.

Låt oss nu skapa ett blått hav som osar korv likt aldrig förr på lördag för att heja fram vårt hårt kämpande herrlag!

Väl mött på lördag allihopa :)

/Admin

Startade serielag med asylsökande.
2016-08-30 12:55
Statena IF:s Juniorlag 2016.
Stattena IF riktar sig till att välkomna asylsökande till Sverige, och få dem att komma med i familjen FOTBOLL.

Den som ligger bakom detta enorma projekt är Victor Bärring tillika med styrelsemedlem och spelare i föreningens A-lag.

Läs mer om Victors projekt och det ensamkommande flyktingbarnen och deras resa hitintills.

Länk här: http://sverigeunited.se/stattena/

/Admin
Upplev HIF och stötta samtidigt...
2016-08-24 12:07
Upplev HIF och stötta samtidigt Helsingborgsfotbollen.

I bifogad fil (klicka på länken) finns instruktioner hur ni går till väga.

// Admin
Härlig vändning borta...
2016-08-23 15:30
Stattena IF stod för en härlig vändning borta mot Hammenhögs IF på lördagen, matchen slutade med en seger 3-2(1-2).
Man låg alltså under med 2-0 fram tills den 35:e min då Dafina Memedov förvaltade en straff och reducering till 1-2 som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek bytes Donna Kurbogaj ut i den 46 min, och in kom Isabell Aguilar tillbaka i spel efter varit på uppdrag i sin utbildning. 5 minuter senare var det kvitterat just av Isabell Aguilar. Nu gick laget för en seger,och i den 62:a min var Stattena i förarsätet, efter mål  av Josefine Norstedt. Ett mål som skulle betyda mycket för tjejerna. Resultatet stod sig matchtiden ut och åter får Stattena lite häng på just Hammenhög som ligger kvar på samma poäng som Stattena. Till toppen skiljer det 12 - 13 poäng, men inget är omöjligt.

Fakta:
1-0 Lina Lundgren (HIF 25)
2-0 Cecilia Temler (HIF 32)
2-1 Dafina Memedov (SIF straff 35)
2-2 Isabell Aguilar (SIF 51)
2-3 Josefine Norstedt (SIF 62)

Varning:
Frida Ottosson (SIF)

Publik: ?

/Admin
Nyheter från våra lag
Knatte P/F, 25/10 09:35 
F11, 10/10 21:44 
F11, 10/10 21:17