Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens båda representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2021 i division 6. Damlaget spelar i division 4.
Under året firar vi att föreningens dam- och flicksektion fyller 50 år!
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal.

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.

Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

Kom med i Stattena IF:s damlag!
2021-10-05 21:00

Du är välkommen att provträna med vårt damlag. Vi spelar i division 4 och söker fler spelare inför nästa säsong.

Från och med den 12 oktober tränar vi på tisdagar kl 19.30-21 på Olympiafältets plan 7 och torsdagar kl 19.30-21 på Olympiafältets plan 10.

Kontakta: kansli@stattenaif.se eller huvudtränare Cissi Olsen 073-3401747.

Pro Defendings höstlovs camp
2021-09-04 09:11

Så är Campen årgång 2012 - 2006 uppe för onlinebokning.

Fotbollsskola i vecka 44 ( måndag d. 1/11 till fredag d. 5/11 )

Pris 999 kr.

Boka här:

”Jag har känt mig väldigt välkommen”
2021-08-06 12:01

Några frågor till Cecilia ”Cissi” Olsen – ny huvudtränare för Stattenas damlag.

Kan du berätta vem du är och vad du har för fotbollsbakgrund?
- Ja, jag heter Cissi och har spelat fotboll i IFK Trelleborg och senare varit tränare i LB07:s lag F17 och F19. Jag arbetar i skolans värld. Tidigare på Landskronas BoIS fotbollsakademi och nu på ett par olika skolor i Helsingborg. Jag bor i stan och det var tack vare en elev som är damspelare som jag kom till Stattena för ett år sedan.

Vad vill du uppnå med damlaget?
- Att fortsätta hålla tjejerna aktiva inom fotbollen och att de ska tycka att det är roligt att utvecklas. Och sedan vill jag självklart vinna matcher.

Om du ska beskriva laget?
- Det är verkligen ett lag. Det finns en laganda. De har en fint bemötande inom laget och även mot våra motståndare.

Hur vill du att hösten ska se ut?
- Jag vill att vi tar oss an matcherna som ett lag och att vi vågar mer.

Vill du ha fler spelare till laget?
- Ja, alla är välkomna. Till exempel de som spelat fotboll och vill komma igång igen. Det är en bra trupp att komma till.

Vad är din bild av Stattena IF?
- Det är en förening där man bryr sig väldigt mycket om varandra. Jag har känt mig väldigt välkommen. Det hoppas jag att spelarna också gör.
- Jag tycker att det är roligt att kunna nå ut till yngre spelare i föreningen och man ska kunna stanna kvar och ta sig uppåt.

Så du har även bra koll på flicklagen?
- Ja, samarbetet mellan lagen och ledarna är jätteviktigt så att steget inte är blir långt när man ska träna med äldre lag. När vi låter yngre spelare träna med damlaget får damspelarna träna sina ledaregenskaper också.

Vill du ha kontakt med damlaget, mejla: kansli@stattenaif.se

KLUBBSHOPEN ÖPPNAR IDAG!
2021-06-24 14:00

Idag, torsdagen den 24 juni, öppnar klubbshopen med ett mer fylligt sortiment än tidigare. Stattena IF:s leverantör är Intersport. Det innebär att du kan beställa dina Stattena-kläder på två olika sätt:

1. Klubbshopen på klubbstugan. Här finns så att du kan prova t-shirt, träningströja, vindjacka, träningsbyxor, shorts, strumpor, mössa och keps.

Alla plagg utom träningsbyxor, shorts och strumpor har Stattenas klubbmärke och du kan få tryckt ditt namn på kläderna.

Så här gör du:

Kom till klubbshopen som har öppet måndagar och torsdagar kl 16-17, eller boka in en tid kansli@stattenaif.se.

Prova kläderna.

Beställning via Intersports hemsida. (Logga in eller registrera för att få medlemspris)

Du betalar med kort på nätet i samband med beställningen (föräldrarna måste alltså vara med). Kansliet kan hjälpa till med beställning och betalning.

Det normala är att du hämtar dina varor på Intersport på Väla. I undantagsfall kan kansliet hämta kläderna.

2. Beställ på nätet och hämta dina kläder på Intersport. (Logga in eller registrera för att få medlemspris)

P/F 7/6, 25/06 15:32
P/F 7/6, 25/06 15:30