SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.
Under tidiga år i klubbens historia spelade herrlaget i Allsvenskan under två säsonger. Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Idag är klubben en mycket levande fotbollsklubb med cirka 500 medlemmar - varav 350 barn - som bildar 19 lag från barn och ungdomar till dam- och herrseniorer. Klubbens båda representationslag i herrseriespelet spelar säsongen 2021 i division 6. Damlaget spelar i division 4.
Under året firar vi att föreningens dam- och flicksektion fyller 50 år!
Vår barn- och  ungdomsverksamhet är öppen för alla och vi anstränger oss mycket för att kunna inkludera så många som möjligt i vår verksamhet, oavsett bakgrund eller färdighetsnivå.

Vi huserar på Olympiaområdet (Mejerigatan 1B) där vi har vår fina blåa klubblokal. 

Kansliet har ingen fast bemanning, behöver du komma i kontakt med oss skickar du ett mejl till kansli@stattenaif.se.


Intresserad av att bli medlem eller att börja spela fotboll i Stattena IF?

PRO Fotbollsskola
2021-04-06 21:34

Vecka 25 kommer PRO fotbollsskola till olympiafältet  i Helsingborg, Det är en professionell fotbollsskola som inriktar sig på dig som är född 2006-2011. 

 

Bokningssystemet är redan öppet, vill du säkra din plats redan nu så går du in på prodefending.se  och klickar dig sedan vidare.

Vi kommer också att ha vår egen kostnadsfria fotbollsskola precis som tidigare år. Mer information om den kommer senare. 

Just nu söker Stattena IF fler spelare till vissa lag
2021-01-24 11:00

Killar född 2008-2006

Tjejer födda 2009-2006

Killarna tränar måndagar, onsdagar och fredagar kl 18-19.30 på plan 10.

Tjejerna tränar tisdagar och torsdagar kl 18-19.30 på plan 10.

Till våren planeras seriespel och både killar och tjejer har en stabil grupp tränare och en god stämning.

Är du intresserad kontakta kansli@stattenaif.se

Stattena IF är en klassisk Helsingborgsförening som nästa år firar 100 år – flick- och damsektionen firar redan i år 50 år. Tidigare allsvensk förening på både herr- och damsidan. Idag en breddförening som välkomnar alla!

Vi söker också fler ledare. Vill du engagera dig som tränare eller lagförälder – ta kontakt med kansliet: kansli@stattenaif.se

Varmt välkommen!

Klart att du vill vara riktigt snygg i vinter!
2021-01-23 12:21

Nu finns den att köpa! Mössan med Stattena IF:s klubbmärke.

Mejla en beställning till kansli@stattenaif.se. Mössan kostar 80 kronor och finns i storlekarna vuxen och 11-15 år. Ska den skickas tillkommer porto. Den går också att köpa på klubbstugan (ta kontakt med kansliet).

Stipendiedax!
2020-11-19 10:00
Nu kan tränare och ledare nominera till Stattena IFs två interna stipendier till klubbens aktiva. Vi delar ut stipendierna under årsmötet  - så vi behöver ledares nominering (inkl motivering) senast 9 december 2020. Skicka till kansli@stattenaif.se

Följande stipendier finns att nominera till:

Näckmarkstipendiet
Stipendier ges till ungdomar som på något sätt utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra prestationer som ger rätt till ett stipendium.

Magnoliastipendiet
Stipendiet delas ut till en spelare som under året varit verksam i damlaget och en spelare som under året varit verksam i föreningens äldsta tjejlag. Den som tilldelas stipendiet ska vara en spelare som under året eller en längre period varit en god ambassadör för damfotboll och tjejfotboll i Helsingborg med omnejd. 


Näckmarkpriset är Statten IFs pris till ungdomar som utmärkt sig positivt under året. Det kan vara såväl idrottsliga som andra ­prestationer som ger rätt till ett stipendium. Föreningen Stattena IFs fond Näckmarkfonden skapades av lagkassan ifrån ­F97/98-laget där Lars Näckmark var tongivande ända sedan laget bildades.
Magnolia AB har med sitt sponsringssamarbete tillsammans med Stattena IF gett föreningen möjlighet att kunna utveckla goda möjligheter för kvinnor och tjejer att spela fotboll i Helsingborg. 
Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-18 21:30

Igår förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.


Vi i Stattena IF följer Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet rekommendationer och råd.


Skåneboll uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:


· Föreningar ska fortsättningsvis avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


· Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


· Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan, Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid .

Nyheter från våra lag
P15/14, 19/01 22:00 
F13-11, 28/12 15:09 
F15/14 , 28/12 15:00 
Dam, 13/12 14:54