SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Dam
INFÖR TRÄNINGSMATCH MOT LB 07
2015-02-12 16:27
Stattena IF, Annica Leo. Foto: KA-bilden

Hej Annica!

Du kom till Stattena IF inför säsongen 2015, hur är stämningen i truppen och hur trivs du själv?

Tycker stämningen är bra och den blir hela tiden bättre ju mer vi lär känna varandra. Det är bra fart på träningarna och alla vet att det är hårt jobb som krävs för att nå våra målsättningar. Jag trivs jättebra, tror att jag talar för alla nya när jag säger att man kände sig välkommen från första stund.


Din tidigare karriär har varit spelfördelare och mittfältare på ungefär samma nivå som nu och sedan ett år tillbaka ”sadlat” om till målvakt. Har dina erfarenheter som utespelare givit dig en lättare resa som målvakt och det kan inte vara enkelt att bara förändra från utespelare till målvakt, vad har du för egenskaper som dom flesta andra utespelare inte har?

Absolut är det så att jag har nytta av mina kunskaper som fd. utespelare. En viktig egenskap som målvakt är en god speluppfattning och det är kanske min största styrka. Bra fötter är också viktigt och de får mer än gärna lov att spela hem till mig, för jag vill vara med i speluppbyggnaden. Jag tror att många utespelare med rätt inställning och bra nävar kan göra ett stabilt jobb i målet.


Du har hållit vid med fotbollen några år nu och många andra duktiga lirare slutar i tidig ålder, kan du dela med dig lite av dina erfarenheter som kan få oss att behålla dessa lirare några år till?


Svår fråga, har inget direkt svar jag heller. Men eftersom tjejer oftast spelar på seniornivå väldigt tidigt tror jag att det är viktigt att man hittar sin nivå. Kanske mår vissa bättre av att spela i en lägre division något år och få tillhöra ett A-lag, med allt vad det innebär. Motivation och uppskattning har alltid hängt ihop för mig.

 

På lördag har vi match mot LB 07, vad kräver du av dig själv, lite tankar om hur matchbilden kan se ut och om du får gissa vad blir resultatet?


Som alla andra har jag höga krav på mig själv och min omgivning. Jag hoppas att vi tillsammans kan sopa rent i straffområdet och ligga rätt i positionerna. Som jag förstått det så är det deras F19-lag vi kommer möta, tror att det kommer bli en rolig match med bollen på marken, fint passningsspel och rörelse från båda lagen. Med vår styrka och rutin så tror jag att vi vinner med 3-0.

 

Tack Annica och lycka till på lördag.

 

 

Tränarna inför matchen.

Det vi tar med oss från förra helgens match mot Växjö DFF, resultat 3-2, är vår inställning inför match och viljan på plan. Att alla tog ansvaret för jobbet på plan var verkligen tydligt.

Ambitionerna inför lördagens match är att vi ska spetsa vårt jobb för laget, vilket innebär att alltid vara spelbara i offensiven och försvara som ett helt lag samt att vi alltid gör det med stor glädje på planen.

Resultat om man får göra en gissning, tror att vi nätar fyra gånger och motståndarna står för ett mål på en snygg frispark.

Välkomna att se en bra match, lördagen 12/2 kl. 12:00 på Olympiafältet plan 10.


Nyhetsarkiv
Seriepremiär!2020-08-07 12:25
Stattena är tillbaka2019-11-14 14:00
Matchändring i Dam U.2015-05-11 11:39
Truppen mot LB072015-02-12 22:43
Första spelaren klar...2014-12-10 15:26