SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Dam
Inför matchen mot Växjö DFF
2015-02-04 16:54
Stattena IF Dam; Lisa Wikner.

Hej Lisa!

- Du kom till Stattena IF hösten 2014, hur har omställningen varit att flytta till ”lilla” Helsingborg och hur trivs du?


Att flytta till Helsingborg har varit en mindre omställning än jag trodde. Jag har bott i både USA och England och det var betydligt lättare att komma in i vardagslivet i Helsingborg. Jag trivs som fisken i vattnet, inte minst med tjejerna i Stattena. Sen är jag väldigt förtjust i Helsingborg som stad och närheten till havet är ett stort plus.


- Om du fick välja att bli bättre på fotbollsplanen på bekostnad av något du är duktig på, vad skulle det vara och vad skulle offra lite på?

Oj, svår fråga. Men jag är rätt bra på att hålla låda så jag hade nog kunnat tänka mig att offra lite av mitt tjattrande för att i gengäld bli en lite bättre fotbollsspelare.


- Vi har haft några veckors försäsongsträning och visar verkligen att du vill köra hårt, hur får man den inställningen?


Jag har alltid varit envis, ambitiös och haft en rejäl vinnarskalle. För mig handlar det om att om man har gett sig in i leken så får man leken tåla. Ska jag lägga min tid på något så kan jag lika gärna göra det fullt ut. Sen vet jag ju hur bra det känns efteråt när man vet att man har gjort sitt bästa.


- På lördag har vi match mot Växjö DFF, hur mycket känner du till dem, lite tankar om hur matchbilden kan se ut och om du får gissa vad blir resultatet?


Jag vet faktiskt ingenting om lördagens motståndare. Första träningsmatchen för säsongen är alltid speciell och det finns nog en risk att det är en hel del nerver inblandade. Men min förhoppning är att vi kommer att vara det spelförande laget. Att vi vågar ha tålamod och behålla lugnet. Lyckas vi med det så tror jag att vi vinner med 3-1.

 

Tack Lisa och lycka till på lördag.Lite tankar och information inför lördagens tränings-match mot Växjö DFF.


Matchtid kl. 13:00, Olympiafältet plan 10.


Hemmalaget kommer till match med en trupp som är i stort sett komplett och har 15 träningspass i januari bakom sig. Första matchen för säsongen och det kan i och för sig vara lite nervöst för vissa spelare men som vanligt brukare det släppa när väl domaren har blåst igång matchen.


Vi kommer säkert få se en match med högt tempo och lirare från Stattena med stort ansvar och hjärta för laget. Vi kommer att göra många byten i matcher så att alla våra härliga lirare får chans att visa upp sig.


Oavsett vilket så har vi en bra motståndare (även motståndare serien) på planen vilket innebär att det kommer det att bjudas på spänning, dramatik och bra fotboll i matchen.


Enligt uppgift från lagledare Peter Krantz i Växjö DFF så kommer dom att dyka upp med hyfsat komplett lag, har haft lite förkylningar i veckans som gått men troligtvis är alla på benen.


Växjö har haft en del tapp inför säsongen men också fått in en del nyförvärv, från Asarum, Lörby, Madesjö, Landsbro mm. Peter nämner också att det kommer bli kul att möta en hel del nya lag i div 1 Södra Götaland när serien väl drar igång.


Så har ni tid och möjlighet att komma och stötta oss rekommenderar jag denna match starkt.


Väl möt på Olympia kl 13:00 och se Stattenas trupp inför uppstart 2015.


// Ledarna i Stattena IF.Nyhetsarkiv
Seriepremiär!2020-08-07 12:25
Stattena är tillbaka2019-11-14 14:00
Matchändring i Dam U.2015-05-11 11:39
Truppen mot LB072015-02-12 22:43
Första spelaren klar...2014-12-10 15:26