SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Matchreferat Kopparmöllan IF
2019-03-14 09:01
Så var det dags för DM match igen när Kopparmöllan kom till Olympiafältet igår kl 20. 

Detta var den förlösande matchen när jag som tränare äntligen fick se den så berömda vinnarskallen hos flera av mina spelare som jag jobbat med i flera år och det var en riktig fröjd att stå vid sidan. Vi tilläts hålla en hel del boll vilket vi också gjorde med gott lugn för att sedan metodiskt försöka spela oss upp. Motståndarna var både större och bättre skolade men hade nog hoppats på en lite enklare match än den vi bjöd upp till. Tidigt i matchen lyckas vi från en frispark trycka in 1-0 målet som nog chockade alla 5 i publiken. Matchen fortsätter och motståndarna fortsätter vara spelförande men vi gör det svårt för dom. Efter en tilltrasslad hörnsituation kvitterar Kopparmöllan med ungefär 20 minuter kvar av första halvlek. Vi fortsätter hålla huvudet högt och spelar vidare resten av halvleken.

Halvlek, 1-1.

Som tränare är det en konst att förmedla till killarna vilken fantastiskt bra halvlek dom gjort utan att de ska drabbas av hybris. Antagligen så var de väl medvetna om saken och andra halvlek blev inte riktigt lika bra som första. Det kan ju givetvis bero på att vi blir trötta, motståndarna som var i betydligt mycket bättre form kunde fortsätta mala på medan vi slarvade lite mer. Vi får under hela andra halvleken kämpa på i försvarsarbetet och det är ju sådär roligt vilket märktes att vår energi försvann allt mer. Kopparmöllan gör rätt tidigt ett till hörnmål och sedan kort därefter ett spelmål sen är matchen stängd. Vi fortsätter spela efter vår förmåga hela vägen till slutsignalen även om luften gick ur oss totalt när vi drog på oss en onödig straff som resulterade i 1-4, vilket även blev slutresultatet. 

Slutresultat, 1-4.

Läget i laget:
  • Det var ordentligt deppigt från flera i omklädningsrummet. Så jäkla gott att se killar som inte är nöjda med en hedersam förlust. Bryt ihop, kom igen!
  • Rabea passade på att vara lagkapten och steppade upp ordentligt, fantastisk match.
  • Som vanligt avslutar vi matchen med massa skador, hoppas folk börjar gå lite till gymmet så vi slipper dom.
  • Phille gjorde ett tvättäkta "powerbyte", kom in för att skapa energi genom att springa på allt. Phille sprang på allt så länge benen bar honom.
  • Eken börjar levla upp till den Zlatan-mentaliteten han sett på TV, gott att se honom ta för sig.
  • Saleem startade skakigt med att tappa några bollar men sen var det klister i handskarna, många viktiga räddningar och viktiga ingripanden.

Tack till Kopparmöllan för en väl genomförd match som dom vann rättvist. 
Nu är vi duktigt revanschsugna till på lördag när vi ska möta Rössjöholm i sista DM-matchen för i år.

Ha de gott
// Victor