SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Matchreferat från DM match mot Ekeby
2019-03-04 09:08
Tanken var att någon av våra supportrar eller vår inhoppande coach (Eken) skulle skriva detta referatet då jag tänkte spela 90 minuter. Det blir inte alltid som man tänkt och istället för att spela 90 minuter spelade jag ungefär 1 minut innan jag fick se det röda kortet efter ett hjärnsläpp där jag räddar bollen med handen på mållinjen. 

Vi hade fått ihop 16 starka spelare där de flesta spelat ihop en längre tid nu och det var goda förutsättningar för en bra match på Hedvalla IP. Efter mitt tidiga röda kort fick vi spela en man kort 89 minuter vilket gav Ekeby en fördel de inte på något sätt hade behövt. Första halvlek blev det spel mot ett mål och vi hade ungefär 5% i bollinnehav. Ekeby ledde med 7-0 trots att vår målvakt Saleem räddade 2 straffar. 

Andra halvlek inleds ingen vidare när vi får flera skador och vi avslutar de sista 20 minuterna med 4 skadade avbytare. Precis som brukligt när ett lag tokdominerar första halvlek jämnas det ut något i andra halvlek och vi får äga betydligt mycket mer boll. Andra halvlek kommer vi också klar bättre i positionerna och det ser stundtals riktigt bra ut när vi gör riktigt fina uppspel. Ekeby trycker in 4 mål i andra halvlek men alla på plats minns nog framförallt Dawits bicicleta som Ekebys målvakt borde släppt in.

Vi förlorar med 11-0 i en match som antagligen blivit betydligt mycket roligare 11 mot 11.

Läget i laget

Två unga debutanter (Kevin och Hadi) gör fina insatser på planen. Fyra äldre debutanter (Micke, Wassim, Yhony och Hannibal) gör också riktigt fina insatser på planen.

Yhony gjorde ett tappert försök att agera tränare på liknande sätt som Arrizabalaga när han genomförde egna spelarbyten. Hade Sarri varit tränare för Stattena IF Akademi hade det säkert gått fint men nu resulterade det i att Yhony blev utbytt och rollerna mellan honom och tränaren gjordes mer tydliga.

Trots storförlust var detta ett fall framåt då vi stundtals spelar enligt en och samma spelformation samt rättar till många av de misstagen vi gjort under träningsmatcherna. 

Vår klubbdirektör Eken är redo för comeback nästa vecka när vi spelar DM match (Norrvalla kl 1915 fredag 8/3) mot Kopparmöllan.

Inga sura miner finns att rapportera under matchen eller efter matchen, bara en massa fokus på fotboll under matchen och efter matchen ingen fokus på fotboll. Precis så som det ska vara!


Slutligen vill jag rikta stort tack till Ekeby och domarna för en mycket trevlig match!


Ha det fint 

Victor