Dam
Stattena IF Dam
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.

Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Klubbens representationslag uteslöts 2018 från div 2 - och startar därför om i division 4, 2020.

Seriepremiär!
2020-08-07 12:25
Finns bara ett budskap till tjejerna idag: njut, ha roligt, gör vad ni är bäst på. Och gör det med hela hjärtat.
Idag debuterar 15 blåvita hjältar i Stattenas A-lag.

#förstamatchen #stoltastarka #790 #1040 #1061

Följ uppdateringar på https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/369526
Meriterad tränarförstärkning till Stattena Dam
2020-04-30 07:45
Cecilia "Cissi" Olsen
Vi välkomnar Cecilia "Cissi" Olsen till tränarrollen i Stattenas Dam och DamU. Tillsammans med Peter Ström-Søeberg ska Cissi se till att skapa en attraktiv träningsmiljö och -kultur där tjejerna utvecklas och trivs.

Hon har, utöver egen karriär som tyvärr tog slut vid 18-19 års ålder, senast haft uppdrag som tränare för Limhamn Bunkeflos F17 och delvis stöttat F19, så erfarenheterna passar perfekt till vårt unga lag.

– Även i en breddförening kan ett fokus på talangutveckling gynna gruppen. Oavsett ambitionsnivå eller kravbild så är tjejerna här för att lära sig något, för att bli bättre.

Cissi kommer att jobba mycket med individuell feedback och coachning. Hennes främsta styrkor är tydlighet, struktur och känsla för detaljer i spelet.

– Är det ett litet steg för Cecilia, så är det ett stort kliv för Stattenas Damer, säger befintliga tränaren Peter: Vi behåller kontinuiteten, men stärker upp ordentligt med en sjusärdeles kvalificerad tränare som direkt lyfter nivån på fokus och inställning. Både jag och tjejerna är peppade som tusan inför detta.

Till vardags jobbar Cissi som skolkurator på PeterSvenskolan1 och Realgymnasiet - ett yrke som nog är en fördel som damlagstränare: förmågan att lyssna och prata är viktig i tränarrollen.

– Jag tror på glädje och individuell utveckling men det är också viktigt att känna gemenskap. Den där speciella stämningen som alltid uppstår i en lagidrott som fotboll. Det passar mig och min personlighet. Jag ser fram emot att se vad vi kan skapa tillsammans, avslutar Cecilia Olsen.

Stattena Dam – ledarstab, kontakt och ytterligare info:
Tränare Peter Ström-Søeberg, tel 070 3834 959 / dam@stattenaif.se
Tränare Cecilia Cissi Olsen, tel 073-340 17 47
Malin Jacobsson

Följ laget på
Instagram / Facebook
Träningstider sommar 2020
2020-04-03 11:17
Vi tränar på som (nästan) vanligt.

Folkhälsomyndighetens idrottsråd: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/trana-garna-men-gor-det-sakert/

Dessa träningstider gäller fram till oktober:

Tisdagar 19-20.30, plan 8 (fokus på, men inte enbart, fys)
Onsdagar 18190.30, plan 8 (fokus på, men inte enbart, teknik)
Torsdagar 18-19.30, plan 9 (fokus på, men inte enbart, spel).

Vet att inte alla kan alla dagar alltid - men kom så mycket ni kan och glöm inte att meddela förhinder/svara på kallelser!

Tvätta händerna och ta hand om er! Är du sjuk eller orolig: stanna hemma!

PS: Nyfiken på oss - eller vill du prova på att träna med oss? Kontakta tränare Peter på 070 3834 959 !
Årets Magnoliastipendiater: Matilda & Johanna
2020-01-28 09:08
Stora, välförtjänta grattis till Matilda och Johanna!

Magnoliastipendiet, äldsta tjejlaget, tilldelas

Matilda Hansson

för att som ny i gänget ha gett sig den på att ta plats även mot tuffaste motståndet. Matildas mod och energi är en källa till inspiration för både medspelare och ledare. Hennes utveckling under bara knappt ett år har varit nästan orimlig och handlar inte enbart om stark närvaro utan om dedikation och vilja.

Magnoliastipendiet, damlaget, tilldelas

Johanna Hägg

för att som naturlig ledare i nya damlaget alltid visa vägen med positiv uppmuntran, konstruktiva råd och rå energi i egna spelet. Johanna är lika uppskattad bland medspelare som bland ledare och hennes personlighet på planen är Stattenas bultande hjärta: styrka, att inte låta sig kuvas och viljan att alltid göra sitt bästa oavsett resultat eller motstånd.

Tack till @magnoliabostad för stödet!
Premiär mot Västra Karup
2020-01-17 09:40
Nya Stattena Dam kommer att spela hemma i Div 4-premiären - Västra Karup kommer till Olympiafältet 12 april.

Dessutom har vi en rad träningsmatcher innan seriespelet - bl.a. mot just Västra Karup... Först ut är en match mot Helsingborgs FF, Norvalla 12 februari.