Dam
Stattena IF Dam
Nanos gigantum humeris insidentes
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.

Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Klubbens representationslag uteslöts 2018 från div 2 - och startar därför om i division 4, 2020.

Stattena är tillbaka
2019-11-14 14:00

Ny satsning på damlag - kombinerar ambition med stark gemenskap

Ingen kris -framtidsbygge
2018-06-01 14:03

I HDs artikel 1 juni – ”Tungt för Stattena”, se nedan – skrivs om kris i Stattenas damlag. Det är lite synd, men helt vårt eget fel: vi har helt fokuserat på att jobba internt med spelarna – och helt missat att informera om att vi faktiskt har en plan och en tanke med det vi gör.

Ja, vi hade ett tufft 2017 – som slutade med degradering och spelarflykt. Och eftersom vi saknade egna spelare rakt under vårt representationslag hade vi inte möjlighet att direkt flytta upp egna ersättningsspelare. Det är ett misstag vi inte kommer att göra igen. Vi ska inte igen bli beroende av ”importer” och lånespelare, utan måste bygga eget – och det är det vi gör just nu. Det kostar på – resultatmässigt – men ger en fantastisk utveckling av våra spelare. Alla spelare är mycket medvetna om att division 2 inte är rätt nivå – och accepterar ett år med tuffa förluster att sätta i erfarenhetsbanken – men även att alternativet är sämre: att lägga ner verksamheten. Det var det valet vi hade för ett par månader sedan.

Så. Det som för utomstående kan se ut som en crash i slow motion är egentligen precis motsatsen: Vi håller på att bygga för framtiden. Tillsammans med våra spelare och tillsammans i föreningen.

Vi – och tjejerna i damlaget – behöver stöd och förståelse, inte krisstämplar eller minskade träningsmöjligheter.

Vi tror på att vårt bredd- och utvecklingsperspektiv kommer att ge oss det fundament som behövs för att även bedriva elitfotboll. Vi är inte där nu, men vi ska dit. Just nu är det Eskilsminne och Hittarp som med framgång driver utvecklingen i Helsingborg, men vi ska inte glömma att vi fortfarande är långt ifrån den riktiga eliten i damfotboll. Ska vi i regionen nå samma nivåer som Stattena för 10 år sedan så behöver vi fler damlag, bättre förutsättningar och bättre förståelse för breddfotbollen i Helsingborg.

2018-06-01

Styrelsen i Stattena IF

Längre kommentar från Styrelsen: Kommentar.pdf »

Intervju med Huso Musovic...
2016-01-07 09:03
Huso Musovic.

Det nya året är här. Den nya tränaren Huso Musovic har varit igång i några veckor. Vi tog pulsen på tränaren inför säsongen 2016.

Hur har den första tiden varit?

- Den har varit väldigt bra. Allt runt om laget har funkar väldigt smidigt, Stattena IF är en stor och bra förening, har fått den hjälpen jag har behövt, alla runt omkring mig stöttar mig fullt ut. När det gäller sjävla laget, är jag väldigt nöjd hittills. Det har varit bra med folk på träningarna, vi har haft tur med vädret så vi har kunnat träna på ganska bra

Hur ser du på truppen?

- Har fått se de flesta spelarna och tycker att vi har en fin trupp. Dock är det några som jag inte har sett på planen och som jag räknar med kommer att vara viktiga kuggar. Sen kanske det tillkommer ytterligare några spelare när vi väl kör igång. Men jag är absolut nöjd med det jag har.

Vilka mål har du och vilka mål har laget?

- Jag hoppas och tror att vi (jag och spelarna) kommer att ha samma mål. Jag vet vad mitt mål är, vill dock att laget ska bestämma vad deras mål är. Det är spelarna som ska göra jobbet, de måste vilja nå målet, jag är relativt ointressant här, jag ska inte bestämma vad de vill uppnå. Däremot kommer jag vara med att stötta dem och leda dem mot målet!!

När börjar försäsongen?

- Vi kommer att köra igång säsongen den 11:e januari, nu på måndag. Vi kommer även att ha ett första möte där vi bestämmer våra riktlinjer. Det börjar närma sig!!!

Vi önskar dig lycka till med säsongen 2016 Huso!

- Jag tackar, jag tackar för förtroendet från klubben, jag ska göra allt för att klubben ska vara tillfredsställda med mitt arbete och når sina mål. Jag tror mycket på oss och jag hoppas att vi om ett år kan se tillbaka på en mycket bra säsong!

/Admin

Ny tränare och nyförvärv.
2015-12-08 14:51
Huso Musovic
Vi har nöjet att presentera Huso Musovic som ny huvudtränare för vårt damlag.

Vem är Huso Musovic?

- 30 år, bor i Helsingborg. Varit aktiv inom fotbollen sen barnsben.

Moderklubb IK Brage. Övriga klubbar Helsingborgs IF, Högaborgs BK, Helsingborg Södra, FK Bosna bl.a.

Gillar spelande lag med en tanke i allt. Målet är att leda laget mot deras mål, vad det nu är?

- Utanför fotbollen är jag civilekonom och jobbar för tillfället som aktiemäklare.

- Är bror till FC Rosengårds duktiga målvakt Zecira Musovic som är fostrad i Stattena IF.

Föreningen Stattena IF hälsar dig varmt välkommen.

Vi hälsar Anna Everlöv (Råå IF), Jessicka Castenhammar (Vittsjö GIK), Linnea Svensson (HAIS) och Felicia Mårtensson ( Ängelholms FF).

Välkomna till Stattena IF:s Damer.

Vi passar på att tacka Malin Lindholm för hennes insatser i Stattena och önskar henne lycka till i Kullabygden DFF.

/Admin

Dam fick med sig 1 poäng.
2015-05-18 10:11
I toppmötet mot Växjö DFF fick Stattena IF med sig 1 poäng efter 1-1(1-0).

Stattena tog ledningen i första halvleks 37:e min av Josefine Norstedt. Målet kom lite turligt efter sammanslagning. Växjö som satte hög press första kvarten, men inte till några större farligheter.

Stattena hade även ett skott i insidan stolpen.

Först i den 82:a min kvitterar Växjö efter hörna som tar på Jennifer Andersson efter nickduell.

Resultatet för väl till slut anses vara rättvist sett till chanserna.

/Admin.
Lör 16/6 14:00