Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Dam
Stattena IF Dam
Laddning inför träningsmatch
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.

Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Klubbens representationslag i damseriespelet spelar säsongen 2018 i Dam division 2 V.Götaland.

Inställd måndagsträning
2018-08-06 13:02

Vi har varit få på måndagsträningarna hela säsongen och så även denna vecka så vi hoppar över dom tills vidare. Träning tisdag och torsdag som vanligt. Ingen träning idag alltså.

Ingen kris -framtidsbygge
2018-06-01 14:03

I HDs artikel 1 juni – ”Tungt för Stattena”, se nedan – skrivs om kris i Stattenas damlag. Det är lite synd, men helt vårt eget fel: vi har helt fokuserat på att jobba internt med spelarna – och helt missat att informera om att vi faktiskt har en plan och en tanke med det vi gör.

 

Ja, vi hade ett tufft 2017 – som slutade med degradering och spelarflykt. Och eftersom vi saknade egna spelare rakt under vårt representationslag hade vi inte möjlighet att direkt flytta upp egna ersättningsspelare. Det är ett misstag vi inte kommer att göra igen. Vi ska inte igen bli beroende av ”importer” och lånespelare, utan måste bygga eget – och det är det vi gör just nu. Det kostar på – resultatmässigt – men ger en fantastisk utveckling av våra spelare. Alla spelare är mycket medvetna om att division 2 inte är rätt nivå – och accepterar ett år med tuffa förluster att sätta i erfarenhetsbanken – men även att alternativet är sämre: att lägga ner verksamheten. Det var det valet vi hade för ett par månader sedan.

 

Så. Det som för utomstående kan se ut som en crash i slow motion är egentligen precis motsatsen: Vi håller på att bygga för framtiden. Tillsammans med våra spelare och tillsammans i föreningen.

 

Vi – och tjejerna i damlaget – behöver stöd och förståelse, inte krisstämplar eller minskade träningsmöjligheter.

 

Vi tror på att vårt bredd- och utvecklingsperspektiv kommer att ge oss det fundament som behövs för att även bedriva elitfotboll. Vi är inte där nu, men vi ska dit. Just nu är det Eskilsminne och Hittarp som med framgång driver utvecklingen i Helsingborg, men vi ska inte glömma att vi fortfarande är långt ifrån den riktiga eliten i damfotboll. Ska vi i regionen nå samma nivåer som Stattena för 10 år sedan så behöver vi fler damlag, bättre förutsättningar och bättre förståelse för breddfotbollen i Helsingborg.

 

 

2018-06-01

Styrelsen i Stattena IF

 

 Längre kommentar från Styrelsen: Kommentar.pdf »

 

https://www.hd.se/2018-06-01/kris-i-stattena---noll-poang-och-0-106-i-malskillnad

SERIEPREMIÄR!!!
2016-04-12 09:45
Stattena IF spelartrupp 2016.

Fyra dagar kvar till premiären i division ett. Lördag den 16:e kl. 14.00 på Olympia plan 5 i Helsingborg. Med siktet inställt mot toppen, börjar Stattena sin resa mot sitt mål genom att i första matchen ställas mot Dösjebro IF. Vi tog pulsen på Stattena IF:s damlag med några frågor till tränaren Huso Musovic:

 

Vi börjar med en klassisk fråga, men väldigt relevant, hur känns det?

- Det känns väldigt bra. Äntligen är det dags! Dags att göra det "på riktigt", få svar på de frågor vi ställt oss under försäsongen. Jag är väldigt spänd, vill SÅ gärna att tjejerna ska lyckas! Längtar oerhört, tänker mycket på det.

 

Hur har försäsongen varit? Har den blivit så som du har tänkt dig?

- Den har varit mycket bra. Först och främst har vi varit många på träningarna. Tror snittet ligger runt 19, 20, 21 spelare varje träning. Vi har haft minst två målvakter, oftast tre, dessutom en fjärde (Leo) som stöttat sina kompisar från sidan. Vi har haft tur med vädret, det har varit kallt och jäkligt, men vi har sluppit en massa regn och snö i alla fall. Frånsett de skador som vi hade innan vi körde igång, har vi inte fått några nya. I alla fall inga svåra skador. 

 

Vad har ni fokuserat på under träningarna?

- Vi har gått strategiskt fram, i lugn och ro, med en tanke. Vårt grundspel har vi jobbat med väldigt mycket, våra grundpelare hur vi ska jobba på plan. Det är saker som egentligen är självklara för mig och för många, men det är absolut inget som bara kommer så där. Sen har vi gått mer och mer på djupet, fokuserat på detaljer. Och nu när vi har två träningar kvar, ska det sista finslipas. Sen är vi redo för fight!

 

Hur har träningsmatcherna varit?

- Relativt bra skulle jag säga. Där har jag fokuserat mer på spelet och detaljer än på resultat. Även om vi förlorat någon match, kunde jag vara nöjd med många saker, eller vice versa. Men spelet har suttit bättre och bättre för varje match. 

 

Hur ser läget ut i laget inför premiären på lördag?

- Många är friska och hela. Jag kan vraka och välja mellan många spelare. Det är väl tur det, för vill man nå toppen krävs det inte bara 11 spelare. Det krävs en stor trupp med många bra spelare, många bra träningar, mycket konkurrens etc. Det kommer att hända saker under säsongen, folk kommer att tyvärr skada sig, bli sjuka, äventyr kommer in i livet, jobb, skola med mera. För mig är precis varenda en jätteviktig, det hoppas jag att de förstår och ser. Alla har sin plats i laget, sen kan inte alla stoppas in i de 11 som får starta. Men säsongen är lång, många kommer att få chansen förr eller senare.

Till sist, vad tror du om matchen, vad kan vi förvänta oss?

- Det jag är säker på är att ni kommer att se EN enhet, 16 duktiga spelare som tillsammans gör jobbet. Sedan hoppas jag att vi visar direkt i första matchen vad vi vill med 2016. Det är viktigt med en bra start, och det hoppas jag att vi får. Hoppas även att alla de som tänkt och tänker stötta oss mot målen, att de kommer och gör det på matcherna!

 

Lycka till och tack för pratstunden!


/Admin
Intervju med Huso Musovic...
2016-01-07 09:03
Huso Musovic.

Det nya året är här. Den nya tränaren Huso Musovic har varit igång i några veckor. Vi tog pulsen på tränaren inför säsongen 2016.


 Hur har den första tiden varit?


- Den har varit väldigt bra. Allt runt om laget har funkar väldigt smidigt, Stattena IF är en stor och bra förening, har fått den hjälpen jag har behövt, alla runt omkring mig stöttar mig fullt ut. När det gäller sjävla laget, är jag väldigt nöjd hittills. Det har varit bra med folk på träningarna, vi har haft tur med vädret så vi har kunnat träna på ganska bra


Hur ser du på truppen?


- Har fått se de flesta spelarna och tycker att vi har en fin trupp. Dock är det några som jag inte har sett på planen och som jag räknar med kommer att vara viktiga kuggar. Sen kanske det tillkommer ytterligare några spelare när vi väl kör igång. Men jag är absolut nöjd med det jag har. 


Vilka mål har du och vilka mål har laget?


- Jag hoppas och tror att vi (jag och spelarna) kommer att ha samma mål. Jag vet vad mitt mål är, vill dock att laget ska bestämma vad deras mål är. Det är spelarna som ska göra jobbet, de måste vilja nå målet, jag är relativt ointressant här, jag ska inte bestämma vad de vill uppnå. Däremot kommer jag vara med att stötta dem och leda dem mot målet!!


När börjar försäsongen?


- Vi kommer att köra igång säsongen den 11:e januari, nu på måndag. Vi kommer även att ha ett första möte där vi bestämmer våra riktlinjer. Det börjar närma sig!!!


Vi önskar dig lycka till med säsongen 2016 Huso! 


- Jag tackar, jag tackar för förtroendet från klubben, jag ska göra allt för att klubben ska vara tillfredsställda med mitt arbete och når sina mål. Jag tror mycket på oss och jag hoppas att vi om ett år kan se tillbaka på en mycket bra säsong!/Admin

Ny tränare och nyförvärv.
2015-12-08 14:51
Huso Musovic
Vi har nöjet att presentera Huso Musovic som ny huvudtränare för vårt damlag.

Vem är Huso Musovic?

- 30 år, bor i Helsingborg. Varit aktiv inom fotbollen sen barnsben.

Moderklubb IK Brage. Övriga klubbar Helsingborgs IF, Högaborgs BK, Helsingborg Södra, FK Bosna bl.a.

Gillar spelande lag med en tanke i allt. Målet är att leda laget mot deras mål, vad det nu är?

- Utanför fotbollen är jag civilekonom och jobbar för tillfället som aktiemäklare.

- Är bror till FC Rosengårds duktiga målvakt Zecira Musovic som är fostrad i Stattena IF.


Föreningen Stattena IF hälsar dig varmt välkommen.

 

Vi hälsar Anna Everlöv (Råå IF), Jessicka Castenhammar (Vittsjö GIK), Linnea Svensson (HAIS) och Felicia Mårtensson ( Ängelholms FF).


Välkomna till Stattena IF:s Damer.

 

Vi passar på att tacka Malin Lindholm för hennes insatser i Stattena och önskar henne lycka till i Kullabygden DFF.

/Admin

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/6 14:00
3 - 0  
Lör 9/6 15:00
0 - 19
Sön 3/6 17:00
16 - 0  
Sön 27/5 16:00
0 - 11
Sön 20/5 15:00
19 - 0  
Ons 16/5 19:00
0 - 15
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stattena IF, 18/06 07:25 
Stattena IF, 31/05 08:18 
Stattena IF, 30/05 15:30 
Stattena IF, 24/05 09:25 
Stattena IF, 23/04 09:38 
Stattena IF, 19/04 15:10