Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Dam
Stattena IF Dam
Laddning inför träningsmatch
Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.

Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan.

Klubbens representationslag uteslöts 2018 från div 2 - och startar därför om i division 4, 2019.

Tränare för damlaget är klar!
2018-11-27 08:52
Nihad (vit tröja) och Frederik (röd tröja) flankeras av ordförande Victor Bärring och damernas lagledare Felicia Holme.
Så har vi klart med damlagets tränare för 2019: Det blir Nihad Hucic som, med Frederik Nielsen som assisterande, tar hand om återuppbyggnad av Stattenas damlag.

- Det ska bli en rolig utmaning med en riktig omstart - som klubben både förtjänar och behöver. Det är viktigt för de yngre i föreningen att ha någon att se upp till och fram emot att kanske själva bli en del av så småningom.

Nihad är redan ett känt ansikte i Stattena, där han är tränararkitekten bakom klubbens akademilag som har gjort precis den resa vi hoppas damlaget ska få: att gå från en trevande, minimal trupp till ett fullfjädrat seniorlag - med eget B-lag - på ett par säsonger.

- Vi går in i division 4 till våren och allt kommer att handla om att få ihop ett tekniskt, spelande lag. Vi ser gärna gamla Stattenahjältar i truppen, men är såklart öppna för andra lokala förmågor.

Träningar kör hela december månad - och alla hugade uppmuntras komma och prova på. Kolla kalendern för tider.

Nya tag
2018-11-06 17:05
Under hösten kommer Felicia Holme att sondera och bygga upp fundamentet för ett Stattena-damlag till seriespel 2019.
 
Felicias roll är inte att verka som tränare - här pågår samtal - utan att ha ett helikopterperspektiv på vår verksamhet: hur ska vi kunna få ihop ett fungerande damlag och hur ser vi till att det finns en röd tråd på tjejsidan i Stattena.

- Stattena är en anrik förening, inte minst inom damfotbollen, säger Felicia Holme.
- Det har kanske varit en börda, men vi kan också se det som inspiration. Vi ska ta hand om våra förebilder - men nu handlar det om en omstart och om att bygga nytt. Vi kommer inte att ha divisionstillhörighet som mål utan att fokusera helt på att stärka föreningen inom utveckling och utbildning.  

Som en del i att lära känna föreningen och våra spelare har Felicia redan besökt en träning för våra just nu äldsta tjejlag i seriespel (se bilden).
- Roligt att se hur verksamheten i ungdomslagen ser ut, och att det redan finns ett ganska tätt samarbete mellan åldersgrupperna. Det ger en trygghet om spelare ska utmanas och utlånas från lag till lag - och det ger oss en möjlighet att kunna arbeta aktivt med både de som har spelat länge och de som precis har börjat. Vi behöver ju båda, understryker Felica.


Just återväxten är ett fokus för Felicia Holme som ser behovet för att stötta uppåt i åldrarna - och även ha samsyn i spelform och -idé.
- Det är viktigt att vi kan erbjuda våra ungdomsspelare en fungerande a-lagsverksamhet, för de som väljer att stanna i Stattena. Att vi kan behålla delar av våra ungdomslag även på seniornivå ger en starkare klubbkänsla. Det handlar också om att kunna ta hand om de talangar vi redan har - att ha en beredskap för dem.
- Samtidigt ska vi bli bättre på att samarbeta med övriga damföreningar i Helsingborg så vi alltid kan hitta rätt adress för spelarna. Varje ungdomsspelare som slutar är en förlust för damfotbollen.

Tills vidare kommer träningar för damlagsspelare och TjejU-spelare att köras dels med herrlaget på torsdagar, dels med en större grupp av våra äldsta ungdomsspelare måndagar, se kalender här.

För sugna dam- eller tjejU-spelare är det bara att kontakta Felicia på mejl - Stattena behöver er!


 Blå bok:
Felicia Holme är även Stattenas damlags första värvning inför 2019. Hon har spelat för Hallands Nations FF i Lund, men bor nu i Helsingborg.
De flesta av oss föredrar nog att träffa Felicia på fritiden, då hon under arbetstid finns vid Tingsrätten i Helsingborg där hon arbetar som tingsnotarie.
Ingen kris -framtidsbygge
2018-06-01 14:03

I HDs artikel 1 juni – ”Tungt för Stattena”, se nedan – skrivs om kris i Stattenas damlag. Det är lite synd, men helt vårt eget fel: vi har helt fokuserat på att jobba internt med spelarna – och helt missat att informera om att vi faktiskt har en plan och en tanke med det vi gör.

 

Ja, vi hade ett tufft 2017 – som slutade med degradering och spelarflykt. Och eftersom vi saknade egna spelare rakt under vårt representationslag hade vi inte möjlighet att direkt flytta upp egna ersättningsspelare. Det är ett misstag vi inte kommer att göra igen. Vi ska inte igen bli beroende av ”importer” och lånespelare, utan måste bygga eget – och det är det vi gör just nu. Det kostar på – resultatmässigt – men ger en fantastisk utveckling av våra spelare. Alla spelare är mycket medvetna om att division 2 inte är rätt nivå – och accepterar ett år med tuffa förluster att sätta i erfarenhetsbanken – men även att alternativet är sämre: att lägga ner verksamheten. Det var det valet vi hade för ett par månader sedan.

 

Så. Det som för utomstående kan se ut som en crash i slow motion är egentligen precis motsatsen: Vi håller på att bygga för framtiden. Tillsammans med våra spelare och tillsammans i föreningen.

 

Vi – och tjejerna i damlaget – behöver stöd och förståelse, inte krisstämplar eller minskade träningsmöjligheter.

 

Vi tror på att vårt bredd- och utvecklingsperspektiv kommer att ge oss det fundament som behövs för att även bedriva elitfotboll. Vi är inte där nu, men vi ska dit. Just nu är det Eskilsminne och Hittarp som med framgång driver utvecklingen i Helsingborg, men vi ska inte glömma att vi fortfarande är långt ifrån den riktiga eliten i damfotboll. Ska vi i regionen nå samma nivåer som Stattena för 10 år sedan så behöver vi fler damlag, bättre förutsättningar och bättre förståelse för breddfotbollen i Helsingborg.

 

 

2018-06-01

Styrelsen i Stattena IF

 

 Längre kommentar från Styrelsen: Kommentar.pdf »

 

https://www.hd.se/2018-06-01/kris-i-stattena---noll-poang-och-0-106-i-malskillnad

Intervju med Huso Musovic...
2016-01-07 09:03
Huso Musovic.

Det nya året är här. Den nya tränaren Huso Musovic har varit igång i några veckor. Vi tog pulsen på tränaren inför säsongen 2016.


 Hur har den första tiden varit?


- Den har varit väldigt bra. Allt runt om laget har funkar väldigt smidigt, Stattena IF är en stor och bra förening, har fått den hjälpen jag har behövt, alla runt omkring mig stöttar mig fullt ut. När det gäller sjävla laget, är jag väldigt nöjd hittills. Det har varit bra med folk på träningarna, vi har haft tur med vädret så vi har kunnat träna på ganska bra


Hur ser du på truppen?


- Har fått se de flesta spelarna och tycker att vi har en fin trupp. Dock är det några som jag inte har sett på planen och som jag räknar med kommer att vara viktiga kuggar. Sen kanske det tillkommer ytterligare några spelare när vi väl kör igång. Men jag är absolut nöjd med det jag har. 


Vilka mål har du och vilka mål har laget?


- Jag hoppas och tror att vi (jag och spelarna) kommer att ha samma mål. Jag vet vad mitt mål är, vill dock att laget ska bestämma vad deras mål är. Det är spelarna som ska göra jobbet, de måste vilja nå målet, jag är relativt ointressant här, jag ska inte bestämma vad de vill uppnå. Däremot kommer jag vara med att stötta dem och leda dem mot målet!!


När börjar försäsongen?


- Vi kommer att köra igång säsongen den 11:e januari, nu på måndag. Vi kommer även att ha ett första möte där vi bestämmer våra riktlinjer. Det börjar närma sig!!!


Vi önskar dig lycka till med säsongen 2016 Huso! 


- Jag tackar, jag tackar för förtroendet från klubben, jag ska göra allt för att klubben ska vara tillfredsställda med mitt arbete och når sina mål. Jag tror mycket på oss och jag hoppas att vi om ett år kan se tillbaka på en mycket bra säsong!/Admin

Ny tränare och nyförvärv.
2015-12-08 14:51
Huso Musovic
Vi har nöjet att presentera Huso Musovic som ny huvudtränare för vårt damlag.

Vem är Huso Musovic?

- 30 år, bor i Helsingborg. Varit aktiv inom fotbollen sen barnsben.

Moderklubb IK Brage. Övriga klubbar Helsingborgs IF, Högaborgs BK, Helsingborg Södra, FK Bosna bl.a.

Gillar spelande lag med en tanke i allt. Målet är att leda laget mot deras mål, vad det nu är?

- Utanför fotbollen är jag civilekonom och jobbar för tillfället som aktiemäklare.

- Är bror till FC Rosengårds duktiga målvakt Zecira Musovic som är fostrad i Stattena IF.


Föreningen Stattena IF hälsar dig varmt välkommen.

 

Vi hälsar Anna Everlöv (Råå IF), Jessicka Castenhammar (Vittsjö GIK), Linnea Svensson (HAIS) och Felicia Mårtensson ( Ängelholms FF).


Välkomna till Stattena IF:s Damer.

 

Vi passar på att tacka Malin Lindholm för hennes insatser i Stattena och önskar henne lycka till i Kullabygden DFF.

/Admin

Spelade matcher
Lör 16/6 14:00
3 - 0  
Lör 9/6 15:00
0 - 19
Sön 3/6 17:00
16 - 0  
Sön 27/5 16:00
0 - 11
Sön 20/5 15:00
19 - 0  
Ons 16/5 19:00
0 - 15
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stattena IF, 07/12 14:44 
Stattena IF, 27/11 08:46 
Stattena IF, 20/11 12:20 
Stattena IF, 06/11 11:54 
Stattena IF, 23/10 09:49