Dam
Stattena IF Dam

Stattena IF är en klubb med anor och bildades redan 1922.

Damlaget har spelat i Allsvenskan hela tretton säsonger och parkerar på sextonde plats i den Allsvenska maratontabellen för damlag. Senast 2009 spelade Stattenas damer i Allsvenskan. Klubbens representationslag uteslöts 2018 från div 2.

Nya Stattena Dam startade om i division 4, 2020. Säsongen 2021 spelar vi med två lag - i Div 4 V samt i reservlagsserien Div 3.

Är du nyfiken och/eller vill du träna och spela med oss? Kontakta oss gärna.

Vi återupptar träningen!
2020-12-13 14:54

Nu kör vi! Efter spelarmöte har vi beslutat att vi återupptar träningen - med maximala restriktioner fram till nyår: ingen närkontakt, inga kramar och "hälsokoll" innan varje träningstillfälle. Tisdagar och torsdagar 19.30-21 samt onsdagar 18.30-20.00.

Är du sugen på att testa med oss? Kontakta tränare Peter på 070 3834 959 eller mejla  - vi spelar i Div 4 V 2021 och har alltid plats för fler #blåvitahjältar.

Uppehåll & provträningar
2020-10-11 15:39
Vi har just nu uppehåll – och återgår i träning så snart vi kan. Fram till nyår tränar vi tisdagar och torsdagar 19.30-21.00 på konstgräset, plan 7.

Vi har som alltid öppet för provträningar för både nya och gamla blåvitahjältar. Kontakta Peter (0703834959) innan du kommer, så ser vi till att vi är redo att ta emot dig.
Första seniorsäsongen i siffror
2020-10-10 15:39

Totalt 24 spelare har varit på planen under denna korta säsong, varav 23 senior-debutanter. Snittålder 15,39 år. Vi har i genomsnitt roterat 3,8 spelare per match. 4 spelare har spelat samtliga 10 matcher: Filippa, Emma, Sara och Klara. 4 spelare har bara hunnit med en match, 4 har inte spelat alls pga skadefrånvaro. Sedan Emmi gjorde vårt första seniormål i första matchen har 10 olika spelare gjort ytterligare 20 mål, Tindra flest med 5, Smilla 4. Vi höll nollan 1 gång, släppte som mest in 4 mål i en match. Vi slutade 8:a, gjorde 6:e-flest mål (21), släppte in 4:e-minst mål (18) och hade 5:e-bäst målskillnad (+3).  Vi fick 6 varningar* varav Emma tar struten med 2. Vi har korat 10 matchens lirare, men har ett helt lag med #blåvitahjältar.

*Plus en (helt felaktig!) ”övrig”.

Seriepremiär!
2020-08-07 12:25
Finns bara ett budskap till tjejerna idag: njut, ha roligt, gör vad ni är bäst på. Och gör det med hela hjärtat.
Idag debuterar 15 blåvita hjältar i Stattenas A-lag.

#förstamatchen #stoltastarka #790 #1040 #1061

Följ uppdateringar på https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/369526
Meriterad tränarförstärkning till Stattena Dam
2020-04-30 07:45
Cecilia "Cissi" Olsen
Vi välkomnar Cecilia "Cissi" Olsen till tränarrollen i Stattenas Dam och DamU. Tillsammans med Peter Ström-Søeberg ska Cissi se till att skapa en attraktiv träningsmiljö och -kultur där tjejerna utvecklas och trivs.

Hon har, utöver egen karriär som tyvärr tog slut vid 18-19 års ålder, senast haft uppdrag som tränare för Limhamn Bunkeflos F17 och delvis stöttat F19, så erfarenheterna passar perfekt till vårt unga lag.

– Även i en breddförening kan ett fokus på talangutveckling gynna gruppen. Oavsett ambitionsnivå eller kravbild så är tjejerna här för att lära sig något, för att bli bättre.

Cissi kommer att jobba mycket med individuell feedback och coachning. Hennes främsta styrkor är tydlighet, struktur och känsla för detaljer i spelet.

– Är det ett litet steg för Cecilia, så är det ett stort kliv för Stattenas Damer, säger befintliga tränaren Peter: Vi behåller kontinuiteten, men stärker upp ordentligt med en sjusärdeles kvalificerad tränare som direkt lyfter nivån på fokus och inställning. Både jag och tjejerna är peppade som tusan inför detta.

Till vardags jobbar Cissi som skolkurator på PeterSvenskolan1 och Realgymnasiet - ett yrke som nog är en fördel som damlagstränare: förmågan att lyssna och prata är viktig i tränarrollen.

– Jag tror på glädje och individuell utveckling men det är också viktigt att känna gemenskap. Den där speciella stämningen som alltid uppstår i en lagidrott som fotboll. Det passar mig och min personlighet. Jag ser fram emot att se vad vi kan skapa tillsammans, avslutar Cecilia Olsen.

Stattena Dam – ledarstab, kontakt och ytterligare info:
Tränare Peter Ström-Søeberg, tel 070 3834 959 / dam@stattenaif.se
Tränare Cecilia Cissi Olsen, tel 073-340 17 47