SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stattena IF
glädje · delaktighet · respekt · inkluderande
Herr Akademi
Lagfoto 2022
Välkommen till hemsidan för Stattena IF Akademi. Vi är ett blandat gäng, både åldersmässigt, nivåmässigt och på de flesta möjliga vis. 
 
Laget spelar under 2023 i division 6 västra och har ett gemensamt reservlag med Stattena IF.
 
För provträning kontakta tränare Michael Ekstrand 070-884 19 12
 
DM och träningsmatcher
2019-03-25 09:26
Sista DM matchen var förra lördagen mot Rössjöholm i Ängelholm. Vi blev helt överkörda av ett mycket bra lag som blandade rutin och finess på ett föredömligt sätt. Dawit gjorde ett fantastiskt snyggt mål i motvinden och vi hade bud på flera mål men med tanke på att vi släppte in 13 så var vi aldrig riktigt nära någon poäng. Återigen kämpar vi på fint hela vägen till slutsignal och stundtals visar vi på riktigt fint anfallsspel.

Den 24/3 körde vi två träningsmatcher, först mot Medina (Team Smith) och senare mot Olympia. 

Förra gången vi mötte Medina åkte vi på en ordentlig förlust men nu blev det helt annorlunda och vi gör en mycket bra match. Det märks att vi utvecklats och nu är vi duktigt redo för seriepremiären!

Den andra matchen mot Olympia blev en tuffare historia då vi luftade många spelare som är ovana med seniorfotboll. Vi blev helt överkörda i första halvlek och gjorde inte många rätt mer än några få anfallsförsök. Andra halvlek går vi in med ett större mod och många fler tar för sig vilket. Trots att vi ligger under hela matchen är det ändå motståndarna som börjar gnälla i slutet av matchen medan vi trummar på och försöker fokusera på fotboll. Det lönar sig och eufori uppstår när Dawit gör säsongens snyggaste mål. Förlust med 5-1 (tror jag) men många goda resultat från flera spelare i laget.

På lördag kör vi vår sista träningsmatch (mot BK Real Maskinen från Göteborg) sen gör vi oss redo för tävlingssäsongen, det ska bli fantastiskt kul och jag ser framemot föreningens första vinst i division 7!

HA det gott // Victor
Matchreferat Kopparmöllan IF
2019-03-14 09:01
Så var det dags för DM match igen när Kopparmöllan kom till Olympiafältet igår kl 20. 

Detta var den förlösande matchen när jag som tränare äntligen fick se den så berömda vinnarskallen hos flera av mina spelare som jag jobbat med i flera år och det var en riktig fröjd att stå vid sidan. Vi tilläts hålla en hel del boll vilket vi också gjorde med gott lugn för att sedan metodiskt försöka spela oss upp. Motståndarna var både större och bättre skolade men hade nog hoppats på en lite enklare match än den vi bjöd upp till. Tidigt i matchen lyckas vi från en frispark trycka in 1-0 målet som nog chockade alla 5 i publiken. Matchen fortsätter och motståndarna fortsätter vara spelförande men vi gör det svårt för dom. Efter en tilltrasslad hörnsituation kvitterar Kopparmöllan med ungefär 20 minuter kvar av första halvlek. Vi fortsätter hålla huvudet högt och spelar vidare resten av halvleken.

Halvlek, 1-1.

Som tränare är det en konst att förmedla till killarna vilken fantastiskt bra halvlek dom gjort utan att de ska drabbas av hybris. Antagligen så var de väl medvetna om saken och andra halvlek blev inte riktigt lika bra som första. Det kan ju givetvis bero på att vi blir trötta, motståndarna som var i betydligt mycket bättre form kunde fortsätta mala på medan vi slarvade lite mer. Vi får under hela andra halvleken kämpa på i försvarsarbetet och det är ju sådär roligt vilket märktes att vår energi försvann allt mer. Kopparmöllan gör rätt tidigt ett till hörnmål och sedan kort därefter ett spelmål sen är matchen stängd. Vi fortsätter spela efter vår förmåga hela vägen till slutsignalen även om luften gick ur oss totalt när vi drog på oss en onödig straff som resulterade i 1-4, vilket även blev slutresultatet. 

Slutresultat, 1-4.

Läget i laget:
  • Det var ordentligt deppigt från flera i omklädningsrummet. Så jäkla gott att se killar som inte är nöjda med en hedersam förlust. Bryt ihop, kom igen!
  • Rabea passade på att vara lagkapten och steppade upp ordentligt, fantastisk match.
  • Som vanligt avslutar vi matchen med massa skador, hoppas folk börjar gå lite till gymmet så vi slipper dom.
  • Phille gjorde ett tvättäkta "powerbyte", kom in för att skapa energi genom att springa på allt. Phille sprang på allt så länge benen bar honom.
  • Eken börjar levla upp till den Zlatan-mentaliteten han sett på TV, gott att se honom ta för sig.
  • Saleem startade skakigt med att tappa några bollar men sen var det klister i handskarna, många viktiga räddningar och viktiga ingripanden.

Tack till Kopparmöllan för en väl genomförd match som dom vann rättvist. 
Nu är vi duktigt revanschsugna till på lördag när vi ska möta Rössjöholm i sista DM-matchen för i år.

Ha de gott
// Victor

Matchreferat från DM match mot Ekeby
2019-03-04 09:08
Tanken var att någon av våra supportrar eller vår inhoppande coach (Eken) skulle skriva detta referatet då jag tänkte spela 90 minuter. Det blir inte alltid som man tänkt och istället för att spela 90 minuter spelade jag ungefär 1 minut innan jag fick se det röda kortet efter ett hjärnsläpp där jag räddar bollen med handen på mållinjen. 

Vi hade fått ihop 16 starka spelare där de flesta spelat ihop en längre tid nu och det var goda förutsättningar för en bra match på Hedvalla IP. Efter mitt tidiga röda kort fick vi spela en man kort 89 minuter vilket gav Ekeby en fördel de inte på något sätt hade behövt. Första halvlek blev det spel mot ett mål och vi hade ungefär 5% i bollinnehav. Ekeby ledde med 7-0 trots att vår målvakt Saleem räddade 2 straffar. 

Andra halvlek inleds ingen vidare när vi får flera skador och vi avslutar de sista 20 minuterna med 4 skadade avbytare. Precis som brukligt när ett lag tokdominerar första halvlek jämnas det ut något i andra halvlek och vi får äga betydligt mycket mer boll. Andra halvlek kommer vi också klar bättre i positionerna och det ser stundtals riktigt bra ut när vi gör riktigt fina uppspel. Ekeby trycker in 4 mål i andra halvlek men alla på plats minns nog framförallt Dawits bicicleta som Ekebys målvakt borde släppt in.

Vi förlorar med 11-0 i en match som antagligen blivit betydligt mycket roligare 11 mot 11.

Läget i laget

Två unga debutanter (Kevin och Hadi) gör fina insatser på planen. Fyra äldre debutanter (Micke, Wassim, Yhony och Hannibal) gör också riktigt fina insatser på planen.

Yhony gjorde ett tappert försök att agera tränare på liknande sätt som Arrizabalaga när han genomförde egna spelarbyten. Hade Sarri varit tränare för Stattena IF Akademi hade det säkert gått fint men nu resulterade det i att Yhony blev utbytt och rollerna mellan honom och tränaren gjordes mer tydliga.

Trots storförlust var detta ett fall framåt då vi stundtals spelar enligt en och samma spelformation samt rättar till många av de misstagen vi gjort under träningsmatcherna. 

Vår klubbdirektör Eken är redo för comeback nästa vecka när vi spelar DM match (Norrvalla kl 1915 fredag 8/3) mot Kopparmöllan.

Inga sura miner finns att rapportera under matchen eller efter matchen, bara en massa fokus på fotboll under matchen och efter matchen ingen fokus på fotboll. Precis så som det ska vara!


Slutligen vill jag rikta stort tack till Ekeby och domarna för en mycket trevlig match!


Ha det fint 

Victor