Tjej U
Välkommen in till oss!
F14/13 2016
Det här är hemsidan för Stattena IFs Tjej U/Damlag.

Hos oss finns ett glatt gäng tjejer födda 1995-2002.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss, tveka inte att höra av, enklast till Felicia Holme på dam@stattenaif.se

Så här hittar du till oss om du kommer från norr: http://kartor.eniro.se/m/Ja6uZ och så här om du kommer från söder: http://kartor.eniro.se/m/TgQzV

Nya tag
2018-11-06 12:00
Under hösten kommer Felicia Holme att sondera och bygga upp fundamentet för ett Stattena-damlag till seriespel 2019.

Felicias roll är inte att verka som tränare - här pågår samtal - utan att ha ett helikopterperspektiv på vår verksamhet: hur ska vi kunna få ihop ett fungerande damlag och hur ser vi till att det finns en röd tråd på tjejsidan i Stattena.

- Stattena är en anrik förening, inte minst inom damfotbollen, säger Felicia Holme.
- Det har kanske varit en börda, men vi kan också se det som inspiration. Vi ska ta hand om våra förebilder - men nu handlar det om en omstart och om att bygga nytt. Vi kommer inte att ha divisionstillhörighet som mål utan att fokusera helt på att stärka föreningen inom utveckling och utbildning.

Som en del i att lära känna föreningen och våra spelare har Felicia redan besökt en träning för våra just nu äldsta tjejlag i seriespel (se bilden).
- Roligt att se hur verksamheten i ungdomslagen ser ut, och att det redan finns ett ganska tätt samarbete mellan åldersgrupperna. Det ger en trygghet om spelare ska utmanas och utlånas från lag till lag - och det ger oss en möjlighet att kunna arbeta aktivt med både de som har spelat länge och de som precis har börjat. Vi behöver ju båda, understryker Felica.

Just återväxten är ett fokus för Felicia Holme som ser behovet för att stötta uppåt i åldrarna - och även ha samsyn i spelform och -idé.
- Det är viktigt att vi kan erbjuda våra ungdomsspelare en fungerande a-lagsverksamhet, för de som väljer att stanna i Stattena. Att vi kan behålla delar av våra ungdomslag även på seniornivå ger en starkare klubbkänsla. Det handlar också om att kunna ta hand om de talangar vi redan har - att ha en beredskap för dem.
- Samtidigt ska vi bli bättre på att samarbeta med övriga damföreningar i Helsingborg så vi alltid kan hitta rätt adress för spelarna. Varje ungdomsspelare som slutar är en förlust för damfotbollen.

Tills vidare kommer träningar för damlagsspelare och TjejU-spelare att köras dels med herrlaget på torsdagar, dels med en större grupp av våra äldsta ungdomsspelare måndagar, se kalender här.

För sugna dam- eller tjejU-spelare är det bara att kontakta Felicia på mejl - Stattena behöver er!

Blå bok:
Felicia Holme är även Stattenas damlags första värvning inför 2019. Hon har spelat för Hallands Nations FF i Lund, men bor nu i Helsingborg.
De flesta av oss föredrar nog att träffa Felicia på fritiden, då hon under arbetstid finns vid Tingsrätten i Helsingborg där hon arbetar som tingsnotarie.
Torsdagen =vilodag
2017-12-13 21:46
Denna torsdagen tränar vi inte utan kör futsal inne på ih istället på lördag. Kallelse kommer.
/coach
Inställt imorgon
2016-11-29 20:01
Tyvärr fick vi inte ihop det med ledare till imorgon då jag var tvungen att gå på möte... vi siktar på nästa onsdag istället för extraträning. Kan dyka upp mer innan dess.

/Mårten
Sommarledigt!
2016-06-21 22:14
Utnyttja tiden utan planerade träningar till att - förutom att slappa och samla kraft - hålla igång på egen hand!
Friskis&Svettis på Gröningen på måndagar?
Motionsorientering i Pålsjö på tisdagar?
Intervallträning på egen hand eller med en kompis?
Gymma eller köra styrka på egen hand?
Simning eller beach-soccer?
Balansträning?

Håll utkik efter kallelse om vi hittar på något gemensamt!

Ha en härlig ledighet!

Tränarna

Kallelser framöver!
2016-06-06 17:34
Som vi skrivit i mail så skickar vi kallelser till allt framöver!
Till träningarna är det svar senast 15.00 - så att vi senast 16.00 kan ta beslut om det ska bli träning - och kunna göra planering för den!

Missade att skriva att ni som kommer men som inte kan träna fullt ut (rehab/fasta/annat) MÅSTE skriva detta i kommentaren!

Den som inte kommer på en längre perid meddelar Annika så ni "slipper" kallelser.

Tränarna
Stattena IF, 07/12 14:44