Klubblokalen på Björnmarksgatan - 1978
2018-10-26 08:18
I StattenaBladet 3/78 kunde vi lyckliga och stolta presentera vår nya klubblokal. Adressen var Björnmarksgatan 4 och tidigare hade här ”bott” en livs-medelsaffär. Massor av kvadratmeter i entré- och källarplan som renoverades av medlemmarna.

Framtiden skulle visa att det skulle bli 14 härliga år innan nästa flyttlass gick. År där Björnmarksgatan 4 fick uppleva segerfirande, styrelsemöten, bordtennis-turneringar, fester, kansliarbete, julmarknader, ungdomsavslutningar... vilka minnen!

Resan hit hade varit lång. De första ”klubblokalerna” var Gröna Bänken på Norrbro:

Herlers Hörna (Hälsovägen/OD Krooksgatan) och omklädningsrummet på Saga:

För möten mm användes Hotell Norrbro och God-templarsalen (Röamöllegatan/Grubbagatan).

Under många år hyrdes sedan klubblokaler under kortare sejourer. Första fasta punkten kom -58 på Hövitsmansgatan 11, sedan Kronogatan 5 och Hjälmshultsgatan 16.

Riktigt bofast blev det i källarlokalen med adress Sköldenborgsgatan 3, från 1968 till 1978.

(Rolf Olandersson, 2018)